Un prophète

Director
Jacques Audiard
Runtime
2 h 35 min
Release Date
26 August 2009
Languages
Arabic, , French
Country
 France Italy
Genres
Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Hyvä pätkä on kyseessä, annetaan ekan katselu kerran perusteella ****. Siitä pääosan esittäjästä, Tahar Rahimista, tullaan vielä kuulemaan, vetää loistoroolin.
****  Konda 1.5.2010

Ei herättänyt suuria tunteita puolesta tai vastaan, odotukset oli kyllä kovemmat kun muistaakseni täälläkin joku tätä kehui.
**½  Orno 9.12.2013

2 thoughts on “Un prophète”

 1. Jacques Audiardin tiukka ja maanläheinen vankilaelokuva on hienoa katseltavaa. 19-vuotias Malik päätyy istumaan 6 vuoden kakkua ja ajattelee hoitavansa homman perinteisellä armeijataktiikalla eli olemalla mahdollisimman näkymätön. Asiahan ei ole niin helppo toteuttaa, joten Malik ajautuukin vankilan sisäisiin valtataisteluihin ja isompien vankikihojen pelinappulaksi.

  Elokuvan rytmi on hyvä ja kerronta etenee sopivalla temmolla. Kahden ja puolen tunnin pätkä sujahtaa nopeasti ohitse ja juoni vetää oivasti. Näyttelijät tekevät mainiota duunia Audiardin ohjauksessa Nils Arestrup ja Tahar Rahim etunenässä.

  Mahtava elokuva ehdottomasti, tämä kannattaa ehdottomasti tsiigata!

  ****

  Reply
 2. Todella hieno leffa ilman muuta. Ranskalaiseen vankilamaailmaan on saatu todella realistisen oloinen ote ja roolitus on erittäin hyvin onnistunut. Neuvonantajina ja extroina onkin käytetty oikeita linnakundeja. Kässäri pysyy liikkeessä, mutta säilyttää koko ajan uskottavuutensa ja Audiard onnistuu ohjaajana luomaan kuvaukseen vahvan ja synkeän fiiliksen. Leffan puitteet ovat ahtaat kun pääosin vankilan seinien sisäpuolella pysytellään, mutta sekin tuo osaltaan tarinaan sopivaa suljetun paikan tuntua kerrontaan. 4

  Reply

Leave a Comment