A Single Man

Director
Tom Ford
Runtime
1 h 41 min
Release Date
19 October 2009
Languages
Spanish, English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Huikean hyvää kuvausta, Colin Firthiä ja loistava Score. Ehdottomasti suositeltava elokuva, hieno tunnelma ja intensiivinen elokuva. Jää kolkuttelemaan mieleen.
****-  Puppe 28.4.2011

Erikoinen, kiehtova tunnelma pitää mielenkiinnon yllä, vaikka tarina sinällään on hyvin pienimuotoinen. Colin Firthiltä loistava roolisuoritus, kuten jo humalapäissään puhuttiinkin jollain porukalla. Pitää katsoa ehdottomasti uudestaan joku kerta.
***  Tipov 24.6.2011

Tää on kyllä mahtava visuaalisesti ja loistavat musiikit ja Colin Firth. Parani toisella kerralla entisestään ja lähellä sadan joukkoa.
****½  Puppe 5.1.2013

6 thoughts on “A Single Man”

 1. Hieno ja vahva elokuva Tom Fordilta. Colin Firth aivan loistava pääosassa ja score upeine viuluineen tekee tosiaan mahtavan tunnelman leffaan. Olin jo antamassa nelosen, mutta loppukohtaus oli jotenkin niin loistava ja poikkeuksellisen onnistunut, että piti vielä nostaa se puolikas arvosanaa. Listalle siis myös samalla.
  ****½

  Reply
 2. Tunnettu muotisuunnittelija Tom Ford on kyllä superlahjakkuus myös filmintekijänä ja onneksi mieheltä on tämän vuoden puolella tulossa lopulta toinenkin leffa, jota odotan vesi kielellä. A Single Man on uskomattomin esikoisohjaus mitä olen koskaan nähnyt. Avainsana on tyyli. Se näkyy ja kuuluu kaikessa mitä tässä elokuvassa tapahtuu. Surevan opettajan (yhdestä) päivästä kertova tarina on periaatteessa draamallisesti melko niukka, mutta ohjaajan loistava silmä ja tietysti mahtavat näyttelijäsuoritukset (Julianne Moore ja Nicholas Hoult, Firthin ohella tietysti) tekevät tästä mestariteoksen. Ainutlaatuinen, upean visuaalinen tunnelma ei lakastu hetkeksikään. 5

  Reply
 3. Tämä kyllä kasvaa joka katselulla suuremmaksi elokuvaksi. Erittäin omituista, että en ollut aiemmin huomannut miten tässä yhdistetään tunteet ja visualisuus värien kautta toisiinsa. Tavallaan muutokset värimaailmassa ovat aika huomaamattomasti rakennettu, mutta sitten kun asian tajuaa, ei voi käsittää miten sitä ei aiemmin havainnoinut.

  Mahtava musiikki, huikeat näyttelijäsuoritukset, mikä visualisuus, käsikirjoituksen ja ohjauksen täydellisyys. Huhhuh!

  *****

  Reply
 4. Tämä on kyllä selvästi keskivertoa parempi elokuva, mutta ihan noin huikeisiin korkeuksiin en tätä nosta. Julianne Mooren ja Colin Firthin illanvietto on todella nautittavaa katseltavaa, koska hyvin harvoin näkee tuolla tavalla rakennettua ja myös päättyvää asetelmaa ***1/2

  Reply
 5. Ihanaa elokuvan huikeutta. Kokonaisvaltainen nautinto on kyllä tätä leffaa tsiigatessa taattu. Mitä realismia ja herkkyyttä tässä onkaan. En malta millään odottaa, että Tom Ford tekisi jo seuraavan leffansa.

  *****

  Reply
 6. Mestariteokset eivät tyhjenä koskaan ja se pätee mitä suurimmassa määrin A Single Maniin. Useiden katselujen myötä olen oppinut arvostamaan myös leffan käsikirjoitusta yhä enemmän. Ford saa hämmästyttävällä tavalla kaivettua suuria tunteita pienistä, arkisista tilanteista ja kokonaisuus muodostuu lopulta täysin harkituksi, mutta samaan aikaan luontevaksi, kudelmaksi elämän ohi kiitävästä kauneudesta ja toisaalta myös täyttymättömien unelmien haikeudesta. Colin Firthin roolisuoritus on uskomattoman hieno. Hän todella tekee hahmostaan enemmän kuin voisi kuvitella mahdolliseksi ja kaiken täydentää Fordin mahtava tyylitaju, jolla hän sovittaa musiikin ja kuvallisen ilmaisun tukemaan kerronnan rakennetta. 5

  Reply

Leave a Comment