Poster for the movie "American Psycho"

American Psycho

Director
Mary Harron
Runtime
1 h 42 min
Release Date
14 April 2000
Languages
English, Spanish, Cantonese
Country
 Canada United States of America
Genres
Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tässä on sitä jotain, ehkä kuitenkin ihan viimeinen se jokin puuttuu, mutta kyllä taitaa paikka sadan joukossa pysyä, vaikka hieman varmaankin laskee.
****½  Puppe 5.1.2010

American Psycho saa meikältä ****. Ei enää ihan sadan joukos mutta vahva paketti ja siitä harvinainen että naisohjaajan tekemä.
****  Tipov 6.1.2010

Luin kirjan pohjustukseksi. Aika mielenkiitonen oli, vaikka alku kenties kaipais vähän tiivistystä. Mysteerit ei kirjan avulla sen enempää avautunu, mut kyl tää naisohjaajien listalla menis helposti viiden joukkoon. Mary Harron oli tässä ohjaajan pukilla.
**** Tipov 12.7.2010

Tää vois olla jopa listakamaa, mutta lopussa leffa ikävä kyllä karkaa ohjaajan käsistä ja jättää jopa vähän kylmäksi.
***½  Konda 24.9.2013

5 thoughts on “American Psycho”

 1. Nousee takaisin listalle. Erittäin väkevä kokemus. Pidän todella paljon siitä että tämä elokuva ei paljasta korttejaan kunnolla missään vaiheessa, mutta silti intensiteetti säilyy vahvana koko ajan. Christian Bale vetää pääroolin täydellisesti ja sivurooleissa on paljon herkullisia hahmoja. Kiehtova, mystinen elämys, joka on myös visuaalisesti huolellisesti tyylitelty paketti. 4½

  Reply
 2. Tää on kyllä silkkaa nautintoa ja kiero tunnelma ja huumori toimii mainiosti. Bale ja myös Willem Dafoe sivuroolissa ovat huikeita tässä. Sadan joukossa edelleen.

  **** 1/2

  Reply
 3. Laitoin tallennukseen kun tuli yleisurheilua samaan aikaan ja tsiikasin sopivampana hetkenä jälkeenpäin. Katotaankohan me nyt Tipin ja Pupen kanssa samaa leffaa?!?

  Dafoen sivurooli on ainoa valonpilkahdus tässä kuivassa ja teennäisessä pätkässä. Todella tekemällä tehdyn ja väkisin väännetyn maku jää tästä meikäläiselle. Pidän arvosanani juuri ja juuri.
  **

  Reply
 4. Tekemällä tehty ja väkisin väännetty?! Siis tämä on erittäin kekseliäs, kiero ja jännittävä leffa. Hyvin persoonallinen kässäri (kirja) on kääntynyt hienosti elokuvaksi, jossa tunnelma ja huumori ovat kohdillaan alusta loppuun. Bale tekee timanttisen roolin ja Mary Harronin ohjaus toimii erittäin hyvin koko ajan.

  Reply
 5. Isossa kuvassa American Psycho kritisoi materialistista elämäntapaa ja sitä kuinka pelkkään pintaan ja ulkokuoreen keskittyvän yksilön kosketus omaan sisimpäänsä saattaa hävitä täysin, kuten päähenkilö Patrick Batemanille tässä käy. Sisin sairastaa, vaikka ulkokuori kukoistaa. Wall Streetille 80-luvun nousuvuosiin sijoittuva tarina valitsee lynchmäisen lähestymistavan psyyken romahduksen kuvaukseen ja se onnistuu siinä Mary Harronin ohjauksessa loistavasti. Jo aikaisemmin mainittujen näyttelijöiden lisäksi pitää mainita vielä Justin Theroux ja Chloe Sevigny, nappiin osuu heilläkin. 4½

  Reply

Leave a Comment