Amour

Director
Michael Haneke
Runtime
2 h 07 min
Release Date
19 December 2012
Languages
French
Country
 Austria Germany France
Genres
Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Cannesin voittaja pureutuu vanhenemisen ongelmiin realistisesti, lähes dokumentaarisesti, mutta raskaus ja kuivakkuus vievät viihdearvon aika lähelle nollaa.
**  Tipov 1.1.2013

2 thoughts on “Amour”

 1. Herkkä, kiehtova ja erilainen kuvaus vanhan pariskunnan ehtoopuolen elämästä ja rakkaudesta. Rouva (loistava Emmanuelle Riva) saa slaagin ja alkaa hiljalleen menettämään otteensa tähän maailmaan.

  Elokuva kuvaa hyvin inhimillisellä tavalla rakkautta, välittämistä, parisuhdetta ja vaikeiden aikojen edessä esiin nousevia kysymyksiä. Haneke antaa kameran rullata ja antaa näyttelijöille tilaa. Rauhallisuudesta huolimatta kuvaus on kuitenkin tyylikästä (kameran takana häärii Darius Khondji, mm. Se7en ja Midnight in Paris).

  Valtavirrasta mukavalla tavalla poikkeava ja ajatuksia herättävä elokuva.

  *** 1/2

  Reply
 2. Haneke menee vahvasti sisältö edellä tämän elokuvan kanssa. Kamerakulmat vaihtuvat verkkaiseen tahtiin ja tylsää tasavaloa on tarjolla kohtauksesta toiseen. Ikääntymisen ja kehon rapistumisen ongelmat esitetään koruttomasti ja vaikuttavan realistiseen sävyyn. Mitään ylimääräistä kikkailua ei ole mukana ja kerrontaan tulee sitä kautta huomaamatonta draamaattista tehoa. Trintignant ja Riva saavat runsaasti tilaa tehdä suorituksensa ja onnistuvat siinä hienosti. 3

  Reply

Leave a Comment