Anselmi – nuori ihmissusi

Director
Matti Pekkanen
Runtime
1 h 20 min
Release Date
24 January 2014
Languages
suomi
Country
Genres
Drama, Fantasy

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Minibudjetilla, kaveriporukan selkänahkaa repimällä, talkootyötä ja kavereita hyödyntämällä toteutettu kotimainen kokoillan elokuva. Teknisesti elokuva pärjää vertailussa mille tahansa kotimaiselle elokuvalle jokusista kauneusvirheistä huolimatta. Yleisilme on oikein hyvännäköinen ja kuvaus ja värimäärittely oikein hienoa. Musiikki on tunnelmallista ja tukee elokuvaa hyvin.

Aleksi Holkko Anselmin roolissa tekee oikein hyvää työtä ja Sami Palolampi ja Liisa Ruuskanen onnistuvat myös oikein hyvin vanhempien rooleissa.

Alkupuoli elokuvasta toimii oikein hyvin ja odotukset kohoavat. Isä-poika-suhdetta ja nuoren miehen teiniäiän angstia kuvataan hienosti. Elokuvan lopetuksessa on kuitenkin epäonnistuttu. Se on rakennettu liian heiveröisin perustein ja kaikki tapahtuu liian nopeasti. Alkuperäisideaa olisi tarvinut muuttaa tai toteuttaa uskollisemmin. Nyt mentiin ehkä kultaista keskitietä hieman metsän puolelle.

Kokonaisuutena kuitenkin positiivinen kokemus ja osoittaa, että indie-findie-wannabe-leffantekijöillä on mahdollisuuksia vaikka mihin (kuten nousta oikeiksi elokuvantekijöiksi, kuten tekijätiimi tässä) ja antaa uskoa omaankin tulevaisuuteen ja tekemiseen.
**½  Puppe 5.2.2014

Kuten Pöppi totesikin, niin tekninen puoli toimii moitteettomasti. Sisältöratkaisut sen sijaan jättävät kylmäksi. Loppu on juonellisesti täysin epäonnistunut ja koko ihmissusiteeman käsittely jää niin pintapuoliseksi, että olisi ollut parempi poistaa se kokonaan ja pitää tämä nuoren miehen kasvutarinana.

Arvosanasta huolimatta täytyy nostaa hattua tekijöille, sillä kamerankäyttö on paikoin hyvinkin kekseliästä ja kuten sanottua niin teknisesti tämä todellakin näyttää kaikin puolin oikealta elokuvalta (mikä se tietysti onkin) eikä kotivideolta. Lähtökohdat huomioon ottaen se on jo vahva saavutus ja tosiaankin todistaa että pitkänkin elokuvan voi toteuttaa amatööripohjalta.
*½  Tipov 6.2.2014

Leave a Comment