Avatar

Director
James Cameron
Runtime
2 h 42 min
Release Date
18 December 2009
Languages
English, Spanish
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Action, Adventure, Fantasy, Science Fiction

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Eilen sain sit kasteeni 3D-elokuvan saralla (kävin tosin Lontoossa jonku Under the Sea -dokkarin kattoos IMAXissa), mut nyt räjäytettiin ruudulle James Cameronin ikuisuuksia odotettu Avatar. Itse leffalta en kyllä odottanut ennakkomainosten perusteella yhtään mitään ja 3D:henkin olin vähän skeptinen. Täytyy sanoa, että kyllä oli James tehnyt uskomatonta jälkeä, mikään ei näyttänyt tehdyltä, vaan kaikki tuntui sopivan elokuvan maailmaan, kuin se olisi oikeaa, leffassa oli useita niin huikaisevan kauniita hetkiä että teki mieli itkeä ilosta. Leffan juonikuviot sinällään olivat todella peruskauraa, mutta ihan mielellään tätä katsoi ja 2:40 kesto ei tuntunut yhtään pitkältä. Voin suositella kyllä kaikille, kannattaa nimenomaan mennä teatteriin katsomaan 3D, on sen verran visuaalista materiaalia.
***½  Puppe 21.12.2009

Avatarin kävin just äsken katsomassa ja fantastisen kaunishan se oli. Cameron oli pistänyt 250 miljoonaa palamaan (tosin jossain väitettiin että budjetti oli todellisuudessa kaksi kertaa isompi) ja sen kyllä näki. Mutta onneksi, kuten Puppe aikaisemmin sanoi, niin mikään osa visuaalisuudesta ei ollu tekemellä tehty, eli olis vaan ympätty mahdollisimman paljon CGI:tä ja 3D:tä leffaan jotta näyttäis hienolta (tyyliin uudet Star Warsit ja jotkut 3D-pläjäykset), vaan kaikki tuntui sopivan. 3D:tä ei esim. enää lopussa miettiny vaan se soljui osana elokuvaa. Ikävä kyllä samat kehut eivät ylety tarinan puolella, päin vastoin. Varsinkin elokuvan loppupuoli oli todella kepeä, ellei suorastaan huono (sisältäen lähes suoran lainauksen Rambosta “it’s over” “it’s never over” tai jotain vastaavaa). Tästä johtuen leffa tuntui mielestäni myös hieman pitkälle. Mutta jos tän haluu nähdä niin ehdottomasti 3D-leffateatterissa.

Ai niin, ne tähdet. Hmmmmmmm… tarina oli niin kepeä, että *** taitaa olla paras mitä tälle voi antaa (ja siinäkin saattaa olla yksi liikaa). Oikeesti nyt harmittaa, ettei scriptissä oltu uskallettu ottaa minkäänlaisia riskejä. Tästä ois nimittäin voinu olla jopa kokonaisvaltaiseksi klassikoksi. Nyt se on klassikko vain visuaaliselta puoleltaan…
*** Konda 23.12.2009

Pojat on näköjään aika lailla samoilla linjoilla Avatarin suhteen kuin meikäläinenkin. Ensi katsomalta täältäkin pesee kuvalle
***  Orno 23.12.2009

James Cameronin uutuus Avatar käytiin Maijan katteleen Kajaanin leffateatterissa. Annan siitä vaan **. Olihan se teknisesti näyttävä ja kuvaukseltaan kenties uraa uurtava, mutta juoneltaan ja muutenkin tarinaltaan köyhä. Lisäksi maailman ennalta arvattavin. Tulin myös siihen tulokseen, että kun Cameron sitä noin kauan on työstäny, niin eikö olis pitäny saaha kokonaisuutena paljon enemmän irti.
** Spini 25.1.2010

Vihdoinki sain tämän kateltua. Joku piirroselokuva/lapsille suunnattu lauantai-iltapäivän satuleffa tästä tulee mieleen tarinan puolesta. Kuvaominaisuudet ei ehkä täysin päässeet esille kun pieneltä koneruudulta tihrustin menemään, mutta tuskin ne kovin paljon olis pelastaneet. Tosi heikko esitys.
Tipov 20.2.2011

Arvosana tippui. Kun tähän uppoutuu, maailma on kyllä aivan mahtava, mutta jos keskittyy objektiiviseen tarkkailuun (tai pitää tauon), huomaa että kyllä se animaatio vähän paistaa läpi ja tulee hieman tietokonepeli mieleen. Ekalla kerralla katoin 3D:nä mikä varmaan vielä uppoutti lisää tuohon maailmaan ja hämäsi antamaan korkeamman arvosanan.
***  Puppe 12.4.2012

1 thought on “Avatar”

  1. Kommenttien perusteella tämä näyttää 3D:nä täysin eri elokuvalta kuin telkkarista. Sieltä katsoessa visuaalisuus on todellakin kuin halvasta tietokonepelistä. Tarinan aihe on kiinnostava, mutta se on tehty niin yksinkertaisesti ja suurta yleisöä nuoleskellen, että kaikki todellinen ydin jää puuttumaan. Omasta mielestä kyseessä on täysin hengetön tekele.
    Cameron aikoo tuhlata käytännössä koko loppu-uransa Avatarin jatko-osien tekoon, sillä niitä on tulossa jopa neljä kappaletta. Sinänsä kiinnostava nähdä, mihin suuntaan tuo kuvallinen ilme menee, kun tekniikat ovat tässä vuosien mittaan tietenkin taas parantuneet. 1½

    Reply

Leave a Comment