Back to the Future

Director
Robert Zemeckis
Runtime
1 h 56 min
Release Date
3 July 1985
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Adventure, Comedy, Science Fiction, Family

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Back to Future ykkösosa on yks niitä leffoja jotka mielellään laittais jopa sadan joukkoon, mutta taso on vaan liian kova tätä nykyä. Mukavan kepeää tunnelmaa ja Crispin Glover on todella hyvä hömelönä isäukkona.
****  Tipov 27.7.2010

3 thoughts on “Back to the Future”

 1. Onhan tämä huikea. Michael J. Fox, Cristopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover ja Thomas F. Wilson ovat kaikki loistavia rooleissaan. Erityisesti Glover on elämänsä vedossa. Leffan idea tykittää kun kanuunat sotatantereella ja kaiken kruunaa huima 1980-luvun pettämätön fiilis. Robert Zemeckis tarjoaan ohjauksellaan jännitystä,, toimintaa ja huumoria erittäin toimivassa muodossa. Myös ihmussuhteita on mukana, mutta ei liian imelällä tavalla. Pysyy listallani, ellei jopa nouse joitakin sijoja.
  *****

  Reply
 2. Täysin samaa mieltä Spinin perustelujen kanssa. Tässä 80-luvun elokuvateolle ominainen tunnelma tulee parhaalla mahdollisella tavalla esiin tuottaen positiivisen kepeän ja valoisan fiiliksen. Ja onhan tämä upean omaperäinen seikkailu ihan tarinankin puolesta. Micheal J. Foxin babyface-legendaa on muuten hieman liioiteltu, sillä mies oli 24-vuotias kun ykköstä tehtiin. Itsellä oli huhujen pohjalta pitkään se käsitys, että kaveri olisi ollut tuolloin jopa yli kolmenkymmenen. 4

  Reply
 3. Kepeä ja mukavalla fiiliksellä varustettu kasarileffa tuntui nyt ajoittain hieman turhan juustoiselta ja siirappiselta. Perusta on kunnossa, mutta palaset loksahtelevat kohdilleen hieman turhan täydellisesti. Säveltäjä Alan Silvestrin mahtipontisen alleviivaava, jopa yliviivaava tyyli ei yhtään auta asiaa. Toki leffan tunnusmusa on legendaarinen ja oikein toimiva, sitä ei pidä kiistämän.

  Arvosanasta täytyy lohkaista kokonainen tähti pois, vaikka eihän tämä missään nimessä huono elokuva ole ollenkaan.

  ***

  Reply

Leave a Comment