Bad Lieutenant

Director
Abel Ferrara
Runtime
1 h 36 min
Release Date
16 September 1992
Languages
Spanish, English
Country
 United States of America
Genres
Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Siis voiko tarinaltaan väkevämpää elokuvaa kuvitella. Mahtava kässäri, uskottavaa näyttelyä Harvey Keitelilta ja toteutus kaikenkaikkiaan toimii.
Tipov 9.2.2005

Onhan tässä tiukkaa ajatusta ja ihan hyvä tunnelma suurimman osan ajasta, mutta hieman oli pettymys kuitenkin. Siis aikanaanhan tää on ollu meikälläkin satasen listalla, mutta ei taida enää olla asiaa. Siis erittäin hyvä elokuva kylläkin.
***½ Puppe 6.9.2010

2 thoughts on “Bad Lieutenant”

 1. Harvey Keitelin roolisuoritus on tässä kyllä todella upea. Kaveri tulkitsee uskomattoman onnistuneesti ja aidosti huumehöyryistä ja vähintäänkin moraalisesti rajoittunutta poliisia. Muuten leffa onkin sitten vähän kaksijakoinen, toisaalta tästä löytyy hienoja kohtauksia ja sit toisaalta kohtauksia, jotka ei oikein toimi, kuten lopun ylipitkä heroiinipiikitys. Vankka teos joka tapauksessa.
  ***½

  Reply
 2. Oijoi mitä nautintoa tämä taideteos tarjoilee. Mun mielestä kaikki toimii. Kässäri on syvällinen ja rakenteellisesti tiukka, vaikkakaan ei toki ole kovin toiminnallinen. Keitel tekee uransa ylivoimaisesti parhaan roolisuorituksen. Mieletön heittäytyminen, jossa eksistentiaalinen ahdistus ja tuska puskee miehen ihohuokosista läpi joka otossa. Musiikki osuu nappiin ja baseball-selostusten upea tykitys on mahtava kontrasti Keitelin itsetuhoiselle olemukselle.

  Tämä elokuva kertoo tarkoituksensa hukanneen sielun kuolinkouristuksesta ja modernin ihmisen moraalisesta rappiosta. Taustalle häilyy syvä alitajuinen kaipuu hyvyyden ja merkityksen löytämiseen, joka ponnahtaa tietoisuuden tasolle raiskatun nunnan yllättävän reagoinnin aiheuttaman hämmennyksen myötä. Itsetuhoisen kytän jalat ovat kuitenkin jo liian syvällä suossa oman fyysisen pelastuksen kannalta, mutta jotain ratkaisevaa kuitenkin muuttuu ennen kuin esirippu laskeutuu.

  Tämä on rankka elämys, mutta henkinen kujanjuoksu kannattaa sillä leffan sanoma käy suoraan sieluun. Ohjaaja Abel Ferrara muuten oli kuvausten aikana huumehöyryissään, sillä aihe vaati hänen mielestään metodinäyttelyä myös ohjaajalta. 🙂 5

  Reply

Leave a Comment