Basic Instinct

Director
Paul Verhoeven
Runtime
2 h 07 min
Release Date
20 March 1992
Languages
English
Country
 France United States of America
Genres
Mystery, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Ostin ja katoin juuri Basic Instinctin uudelleen ja se on kyllä todella loistava. Onko todella totta että on vaan mulla ja Tipillä sadan joukossa?!?

Siis sen tunnelma on todella vahva, kuvaus loistavaa ja jännitys säilyy ilman suvantovaiheita leffan viimeiseen hetkeen saakka. Lisäksi leffna musiikki on aivan käsittämättömän hyvä ja aiheeseen sopiva. Paul Verhoeven ohjaa todella mallikkaasti ja taitaa myös visuaalisen puolen hyvin. Ei voi kun ihmetellä miten sama ohjaaja on voinut tehdä avaruus / ötökkäaiheisen kökköleffan Starship Troopers.
Spini 16.2.2005

Oon Spinin kanssa täysin samoilla linjoilla Basic Insticin suhteen. Yleensä tämmöset aiheet vesitetään säälittäväksi räiskinnäksi, mut Insticissä tunnelma on ihmeen sähköinen jatkuvasti. Lähes täydellinen jännäri. Douglasin ja Stonen välinen kemia pelaa loistavasti ja Saara on (nimenomaan täs leffas) seksikkäimpiä ilmestyksiä mitä elokuvataivas tuntee.
Tipov 16.2.2005

Trillerien ehdotonta eliittiä. Tunnelma saadaan pysymään kihelmöivänä koko leffan ajan ja näyttelijät tekevät vahvaa työtä Douglasin ja Stonen johdolla. Tyylikäs kokonaisuus.
****½  Tipov 2.10.2013

Onhan tää ihan hyvä perustrilleri ja täytyykin arvosanaa hieman nostaa, nyt kun pitkästä aikaa tän näki. Mutta ei tää todellakaan ansaitse sitä kunnioitusta mitä jotkut leffafriikit tätä teosta kohtaan tuntee. Ei vaan ole tarpeeksi toimiva tarina mielestäni.

Oli muuten suomentajalle sattunut taas tosi hyvä päivä tätä leffaa kääntäessä. Oli lukemattomia outoja vääntöjä, mm. internal affairs oli käännetty sisäasianministeriöksi. Ja sit alussa kun kyttä kysyi Stonelta että onko hän prostutioitu (“what, are you a pro?”) niin tämäpä oli hienosti käännetty että “oletko sinä joku rakkauden ammattilainen” 🙂
***-  Konda 3.5.2014

3 thoughts on “Basic Instinct”

 1. Aavistus täytyy arvosanaa pudottaa ja sitä myötä tämä tippuu 100 listalta niukasti ulos. Hieman lisää sielua tarina kenties kaipaisi. Erinomaisen tyylikäs trilleri joka tapauksessa. 4

  Reply
 2. Basic Instinct on huippuluokan trilleri, jossa rytmi ja jännite pysyvät erittäin korkealla tasolla aivan loppuun asti. Sharon Stone ja Michael Douglas yltävät molemmat uransa parhaaseen suoritukseen ja Joe Eszterhasin kässäri toimii lopun paria pientä fibausta lukuunottamatta todella hienosti. Tämä on ilman muuta Paul Verhoevenin mielenkiintoisen uran huipentuma, eikä leffan tenho ole haalistunut lainkaan vuosien saatossa. 4½

  Reply
 3. Todella tiivistunnelmainen trilleri. Menevä, viihdyttävä ja latautunut elokuva. Verhoeven ohjaa mainiosti ja Douglas ja Stone onnistuvat todella hienosti. Loistava kokonaisuus.

  Katseluajankohta: 2022/04

  **** 1/2

  Reply

Leave a Comment