3 thoughts on “Bitter Moon”

 1. Tää on kyllä valtavan kiihkeä, monipuolinen ja kieroutunut leffa. Tunnelma on todella hyvä ja mielenkiinto pysyy yllä koko leffan ajan. Parista kohtaa olisi voinut hieman lyhentää ja homma menee hieman toistoksi, mutta se ei kokonaisuutta juuri haittaa.

  Emmanuelle Seigner Miminä vetäisee kyllä erittäin kiihkeän ja vetävän roolin. Hugh Grant on tässä myöskin parhaimmillaan eikä ole vielä omaksunut iänikuisia maneereitaan.

  Hieno kässäri ja todella hyvä toteutus. Teknisesti ei ihan timanttinen, mutta leffan tarina ja tunnelma vetää puoleensa sen verran hyvin, että tämä ei juurikaan haittaa.

  ****

  Reply
 2. Bitter Moon saa täällä vahvaa ylistystä, mihin en ihan voi yhtyä. Ainakin kolmesti olen leffan katsonut ja joka kerta lievästi pettynyt, koska sisällössä on aineksia vahvaan draamaan, mutta Polanskin ohjaus ei ole parhaimmillaan ja jälki on teknisesti hieman vaisua kuten Puppe viittasikin. Suurin ongelma on kuitenkin se, etten usko tarinan aitouteen sitä katsoessani. Tietty lavastuksen maku häilyy koko ajan taustalla ja vie parhaan nautinnon mennessään. Kitkerässä ihmissuhdeasetelmassa on toki Polanskille ominaista raakaa energiaa ja se tekee tästä katsomisen arvoisen elokuvan. 2½

  Reply
 3. Tarina menee tosiaan överiksi, mutta vaikka se ei täysin aidolta tuntuisikaan sen yhtymäkohdat oikeaan elämään ovat selvät. Elokuvan huomiot rakkaudesta, siihen liittyvästä vihasta ja ihmissuhteista ovat huomattavat. Alkupuolen rakastumisvaihe on myöskin kautta aikojen parhaita onnistumisia kiihkon, seksuaalisuuden ja silkan erotiikan kuvauksen puolesta Basic Instinctin rinnalla.

  Reply

Leave a Comment