Poster for the movie "Black Swan"

Black Swan

Director
Darren Aronofsky
Runtime
1 h 48 min
Release Date
2 December 2010
Languages
English, French, Italian
Country
 United States of America
Genres
Drama, Mystery, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Aronofskyn uusin on mielenkiintoinen leikkaus balettitanssin julmaan maailman. Elokuva on erinomaisesti ohjattu ja hyvin näytelty ja sen kässärissä on huomattavan paljon samaa kuin Wrestlerissä: kuvataan poikkeuksellisen ammatin vaatimuksia ja sisäistä peliä. Leffa oli saanut valtavasti kehuja (mm. IMDB:ssä 8.8), joten se oli maukkaasta elokuvaelämyksestä huolimatta ehkä kuitenkin pieni pettymys. Toisaalta tuntuu siltä, että Black Swan on sellainen elokuva joka paranee seuraavilla katselukerroilla.
****-  Konda 26.12.2010

Upeaa tunnelmaa, kuvausta, musiikkia ja ohjausta. Natalie Portman tulkitsee hienosti vaikeimpiin balettirooleihin (valkoinen & musta joutsen) kuuluvan ballerinan tasapainottelun toimintakykynsä äärirajoilla. Kuvaus on mahtavaa ja balettikohtauksissa on huima mukanaolon tuntu. Upean synkkä tunnelma, tavallaan raskas elokuva, mutta hienoudessaan onnistuu kuitenkin himoitsemaan heti uudelleen katselun pariin. Enempää ei uskalla ensi katsomalta tähtiä antaa, mutta tuntuisi siltä että tästä saattaisi tulla uusi tulokas sadan joukkoon, tulee varmasti katsastettua uudelleen lähiaikoina. Tulossa ensi kuussa teattereihin, netistä löytyi jo DVD Screener suomiteksteillä, joten ei pystynyt odottamaan pidempään… Äänet oli hyvät, kuvassa vähän toivomisen varaa, mutta kuitenkin ihan ok.
****+  Puppe 14.1.2011

Todella hieno leffa… tyylikäs, elegantti, intensiivinen. Erittäin harvoin näkee, että päähenkilöä seurataan näin tarkkaan, kamerahan on jatkuvasti Natalie Portmanin iholla kiinni. Tämä nyt ei sinällään mikään meriitti ole, tulipahan vaan huomioitua, mutta jotenkin käsin kosketeltava tunnelma tässä on alusta loppuun saakka. Great! Great! Great!
****  Tipov 30.1.2011

Tämä on kyllä hyvä leffa näin ensi katsomalta. Hyvin on kuvattu, mitä vaatii, jos meinaa olla alallaan aivan sitä huippua. Veikkaampa, että homma menee samanlaiseksi urheilun puolella, kun puhutaan esim. kiinalaisista voimistelijoista tms. Fiilikset riippuu siitä, miten menestyy lajissaan, kun siihen elämään ei paljon muuta mahdu.
Tane 7.3.2011

Natalie Portman naulitsee katsojan jokaisessa otoksessa ja kuvan, musiikin, ohjauksen ja näyttelijöiden täydellinen harmonia pitää otteessaan mahtavalla intensiteetillä. Katso, elä ja nauti, sen tein!
*****  Puppe 4.3.2014

1 thought on “Black Swan”

  1. Huikean hienosti kerrottu tarina Aranofskyltä ja Portman eläytyy vaikeaan rooliinsa kympin arvoisesti. Myös Vincent Casselin viileän ylimielinen tulkinta osuu mielestäni nappiin. Tarina on monitasoinen, eikä sen teho vähene lainkaan vaikka katselukertoja on jo useita takana. Elokuvan magiikkaa ihan sieltä parhaasta päästä. 4½

    Reply

Leave a Comment