Poster for the movie "Blade Runner 2049"

Blade Runner 2049

Director
Denis Villeneuve
Runtime
2 h 43 min
Release Date
4 October 2017
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Action, Mystery, Science Fiction, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

35 vuotta ensimmäisen jälkeen kaikkien aikojen scifileffa saa jatkoa. Alkuperäinen muuten tuli Suomessa ensi-iltaan samana päivänä, kuin minä synnyin tähän maailmaan. Denis Villeneuve ohjaajan pallilla. Alkuperäinen käsikirjoittaja Hampton Fancer. Kuvaajana Roger Deakins ja musiikista vastaa Hans Zimmer. Tuskin kenenkään odotukset ovat kovin matalalla. Siltikin Blade Runner 2049 täyttää ne kaikki. Kaikkien aikojen parhaita jatko-osia.

Todella hyvä käsikirjoitus ja Villeneuven hieno ohjaus kuljettavat leffan nopeasti alusta loppuun sen pitkästä kestosta huolimatta. Pikkuisia kauneusvirheitä kässärissä on toki jokunen, mutta ne eivät liiemmälti haittaa kokonaisuuden ollessa niin rautainen.

Zimmerin (ja Benjamin Wallfischin) luoma äänimaailma on erittäin jyhkeä ja antaa katsojalle melkoiset tärinät bassojen muodossa ollen kuitenkin hyvin uskollinen alkuperäiselle Vangeliksen mahtavalle Scorelle. Deakinsin kuvaus on kaunista, mutta harmikseni katsoin 3D-version, joka on osin ihan liian tumma täydelliseen katselunautintoon. Suosittelen tästä syystä 2D-versiota.

Tarina on hyvällä tavalla kompleksinen ja imee alkumetreistä lähtien viettelykseensä. Silkkaa nautintoa! Sivuosien syötävän suloinen Ana de Armas ja viileän kaunis Sylvia Hoeks eivät yhtään alenna katselunautintoa. Ja taitaapa tässä naisväellekin hieman silmäkarkkia löytyä 😉
****  Puppe 9.10.2017

12 thoughts on “Blade Runner 2049”

 1. Ihan yhtä innostunut en uudesta Blade Runnerista ole kuin Puppe. Ensimmäinen puolikas leffaa toimii kyllä todella onnistuneesti ja tuntuu, että Villeneuve on onnistunut vastoin omia ennakko-odotuksiani loihtimaan esiin alkuperäisen Blade Runnerin sielun. Jälkimmäisen puolikkaan aikana leffa kääntyy sitten selvään alamäkeen ja jotenkin tulee sellainen tunne, että tuotantoyhtiön pojat olisivat tunkeneet likaiset näppinsä peliin ja päätyneet sanelemaan mitä leffan ratkaisujen kanssa pitäisi tehdä. Varsinkin eräs lopun kliseistäkin kliseisempi kohtaus veti naaman todella happamalle.

  Noh, jälkikäteen kun leffaa on pähkäillyt, niin on tullut sellainen fiilis, että onko sitä kuitenkin liian ankara arvionsa kanssa? Elokuva oli kuitenkin todella upeaa katsottavaa ja äänimailmaa kaikessa jykevyydessään loistava (taisi jopa yksi Kinopalatsin kajari hajota kun basso tärähti Vegas kohtauksessa tuimasti). Myöskin Gosling onnistuu vaikeassa roolissa aika mukavasti, mutta mutta jotenkin ne lopun ratkaisut jätti vaan niin happaman mauan livenä päälle, että kolmosta parempaa ei pysty lohkaisemaan vaikka asiaa kuinka pyörittelisi.
  ***

  Reply
 2. Aika hyvien tähtien merkeissä on Pöppi syntynyt tähän maailmaan. 🙂 Onnistumisen paineet legendaarisen Blade Runnerin jatko-osalle ovat varmasti olleet valtavat ja ilokseni täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt. Äänimaailma on todellakin vaikuttavaa luokkaa, samoin visuaalisuus on paikoin häikäisevän upeaa. 2D-versiossa ei ollut mitään tummuusongelmia, päinvastoin leffan värimaailma oli poikkeuksellisen tyylikäs.
  Tässä oli loppupuolella aika syvällisiä sävyjä ilmassa ja tekisi mieli katsoa jo saman tien uudestaan tämä, koska kokonaisuus muotoutui hieman erilaiseksi kuin alun perusteella arvelin. Pieniä ryppyjä juonenkuljetuksessa toki paikoin oli, mutta vahva, tyylikäs ja kiinnostava elokuva oli Villeneuven näpeissä syntynyt, melkoisen all star -ketjun avittamana tietenkin. 4

  Reply
 3. Käytiin Masan kanssa sateisena Montreal-päivänä katsomassa Blade Runner 2049 IMAX-ruudulta. Nostetaan puolikkaalla arvosanaa vaikken vieläkään oikein lopusta pitänyt.
  ***½

  Reply
 4. Minäkin vihdoin katsoin Blade Runner 2049, yhden uusista lempileffoistani. Tää on pakko katsoa uudestaan heti kun ensimmäinen hetki siihen löytyy, ja täytyy sanoa että en muista milloin olisin viimeksi katsonut mitään leffaa kahdesti putkeen. En vielä saa kirjoittettua järkevää arvostelua, nyt irtoo vain WAU!!

  Reply
 5. Toisen katselun myötä arvostus nousee entisestään. Mahtavan elokuvallista ilmaisua. Kuvauksen ja äänimaailman sekä upean lavaste- ja värisuunnittelun sinfonia osuu täysin nuotilleen ja leffan maaginen tunnelma vie täydellisesti mukanaan. Tätä on mielestäni vaikea kunnolla mieltää alkuperäisen varsinaiseksi jatko-osaksi. Tämä tuntuu niin itsenäiseltä teokselta, jolla on toki kytköksiä ja pohjavirtoja originaaliin. Tunnelma on näissä elokuvissa hieman erilainen, mutta molemmissa se on äärimmäisen voimakas ja onnistunut. Fantastinen onnistuminen Villeneuvelta. 4½

  Reply
 6. 2D-versio tuli nyt tsiigattua ja se oli kirkkaudeltaan sopiva eikä tummuus enää häirinnyt katselunautintoa. Mahtava tunnelma tässä on, vaikkakin loppuosa hieman vesittää elokuvaa jättäen sen hieman täydellisyydestä vajaaksi. Silti nostetaan arvosanaa puolikkaalla.

  **** 1/2

  Reply
 7. Uusi Blade 4k versiona OLED ruudulta oli kyllä todella upean näköinen. Tykkään muutenkin tästä joka kerta enemmän ja enemmän, joskin loppu edelleen tiputtaa fiiliksiä.
  ****

  Reply
 8. Tämä lajityyppi matrixit ja bladerunnerit ei kyllä iske meikäläiseen yhtään. Fordia toki katselee mielellään, toinen puoli hymyilee ja toinen pysyy mutrussa. **

  Reply
 9. Kyllähän tuo Kondan OLEDilta melko muikealta näytti! Tunnelma tässä on kyllä kohdillaan! Saa nähdä nouseeko arvosana täyteen vitoseen vielä joskus, mutta ei ainakaan ihan vielä.

  **** 1/2

  Reply
 10. Pakko nostaa täyteen femmaan. Tähän ei kyllästy lainkaan, vaan jokaisen katselun jälkeen tulee fiilis, että tekisi mieli katsoa pian taas uudestaan. Pienistä rosoista huolimatta leffan vahvuudet (erityisesti tunnelma ja visuaalisuus) ovat niin huumaavan hienoja, että ei voi kuin nauttia tekijöiden neroudesta. 5

  Reply

Leave a Comment