Poster for the movie "Bohemian Rhapsody"

Bohemian Rhapsody

Director
Bryan Singer
Runtime
2 h 15 min
Release Date
24 October 2018
Languages
English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Drama, Music

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Queen-leffa antaa paljon mielenkiintoista tietoa bändistä ja Freddie Mercuryn elämästä. Välillä elokuvassa on hieman dokumentaarinen fiilis ja katsoja imee vaan infoa eikä kyse ole niinkään elokuvan draamallisista arvoista. Elokuva onnistuu kuitenkin kokonaisuutena hyvin ja monet hetket ovat hyvin intensiivisiä ja tunteikkaita.

Bryan Singerin kannattaisi selkeästi pysytellä pois supersankarielokuvien parista, koska miehen muut elokuvat tuntuvat olevan oikein toimivia (The Usual Suspects ja Valkyrie).
***½  Puppe 16.3.2019

3 thoughts on “Bohemian Rhapsody”

 1. Freddie Mercuryn tarina sisältää todella vahvan potentiaalin ja tuloksena oli ihan hyvä elokuva, joka jättää silti ristiriitaisen olon. Bryan Singer on selvästi hakenut sellaista kerrontaa, joka ei varmasti pahoita kenenkään mieltä ja miellyttää mahdollisimman suurta joukkoa. Freddien rietastelut ja Aids-oireet on jätetty hyvin vähälle ja keskiö on vahvasti biiseissä ja pitkässä loppukonsertissa. Kuvaus on komeaa nähtävää, Rami Malek hyvä pääroolissa ja hetkittäin myös tunnepuolta kaivetaan esiin, mutta vielä syvemmälle olisi voinut ja ehkä pitänytkin päästä.
  3

  Reply
 2. 3,5 täytyy katsoa uudelleen. Tässä voi olla aineksia enempäänkin uusintakatselulla. Malek vei ansaitusti Oscarin.

  Reply
 3. Toisen katselun myötä leffan positiiviset ominaisuudet korostuivat. Tosiaan tietyt negatiiviset asiat on jätetty kässärissä tietoisesti sivuun, mutta vahva tunnelataus syntyy muistakin elementeistä. Malekin heittäytyminen rooliinsa on hienoa katseltavaa. Kuvaaja Newton Thomas Sigel on A-luokan kameramies (mm. Drive ja Valkyrie) ja elokuvan visuaalinen ilme on erittäin onnistunut. Pullo erinomaista Rose D´Anjou viiniä siivitti katselokokemusta ja viimeistään sitä myötä fiilis asettui kohdalleen. 4

  Reply

Leave a Comment