Bring Me the Head of Alfredo Garcia

Director
Sam Peckinpah
Runtime
1 h 52 min
Release Date
14 August 1974
Languages
Spanish, English
Country
 Mexico United States of America
Genres
Action, Comedy, Crime, Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

“He was like a son to me”. Ikävä kyllä Emilio Fernándezin tulkinta tästä legendaarisesta quotesta ei pääse lähellekään samaa tunteiden paloa kuin Tipovin sydäntä särkevä esitys. Joka tapauksessa ihan hyvä leffa, jonka hieman erilainen juoni, niin hyvässä kuin pahassakin, erottaa massasta.
***  Konda 8.3.2013

Bring Me the Head of Alfredo Garcia saa “vain” nelosen ja tippuu näin ollen listalta. Traaginen juttu. Lievä vanhahtavuus nakertaa hivenen nautintoa, vaikka erinomainen leffa toki kyseessä.
****  Tipov 9.3.2013

2 thoughts on “Bring Me the Head of Alfredo Garcia”

  1. Kattelin joku aika sitten uudelleen j eihän tämä nyt huono ole ollenkaan. Peckinbahin se toinen onnistunut leffa. “He was like a son to me” – repliikki aiheutti aikanaan valtaisat odotukset Tipin huimien ja (kännissä) lukuisten tulkintojen jälkeen eikä alkuperäinen versio yllä sinne päinkään Tipin tulkinnan tasoa. Arvosana pysyy samana.
    ***½

    Reply
  2. Nostan arvosanan takaisin neljään ja puoleen, sillä pölyiset maantiet, tequilan tuoksuiset kohtaukset ja vanhat meksikolaiset balladit luovat tähän leffaan hyvin omaperäisen ja tenhoavan tunnelman, jonka maailmaan on mukava heittäytyä. Mielestäni Peckinpahin uran paras teos, joka tosiaan fiiliksessä korvaa sen minkä lievässä nuhjuisuudessa häviää. Warren Oates ja Isela Vega saavat pääparin kemian hengittämään aidon oloisesti ja Peckinpah keskittyy hienosti ihmisten tunteisiin ja reaktioihin, eikä suinkaan pelkkään toiminnan tasoon. Miehen käyttämät hidastukset ja pysäytyskuvat ovat myös hienolla tyylitajulla tehtyjä. 4½

    Reply

Leave a Comment