Dallas Buyers Club

Director
Jean-Marc Vallée
Runtime
1 h 57 min
Release Date
22 November 2013
Languages
English, Japanese
Country
 United States of America
Genres
Drama, History

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tositapahtumiin pohjaava elokuva miehestä, joka saa yllättäen tietää viikatemiehen odottavan kulman takana. Kovapintainen teksasilaismieskin pehmenee ajoittain kuoleman uhatessa. Elokuva etenee soljuvasti eikä tyhjiä hetkiä juuri ole.

Matthew McCounaghey tekee mahtavan roolisuorituksen. Mies heittäytyy täysillä eikä suorituksessa ole nokan koputtamista, vaikka en ole miehestä koskaan oikein pitänytkään. Jared Leto säestää hyvin transun roolissa., mutta Jennifer Garnerin roolihahmo on tarinan heikoin lenkki. Hahmo ja näyttelijäsuoritus eivät pysy täysin uskottavalla tasolla.

Päähahmon edesottamukset eivät ihan koko aikaa tunnu uskottavilta. Sama vaivaa käsikirjoitusta / ohjausta paikoitellen. Tämä vie elokuvalta hieman tenhoa eikä se siten pääse aivan huipputasolle. Ehdottomasti vuoden parhaita pätkiä kuitenkin.
***½  Puppe 19.2.2014

Oikein mainio leffa kaikin puolin. McConaughey, joka yleensä on lähinnä ärsyttävä, onnistuu roolissaan loistavasti, mistä taitavat kaikki olla aika yksimielisiä. Poika oli vetänyt painoaan alas parikymmentä kiloa osaansa varten ja kun miehellä ei pahemmin rasvaa aikaisemminkaan ollut, niin täytyy nostaa hattua.
***½  Tipov 19.3.2014

2 thoughts on “Dallas Buyers Club”

  1. Upposi toisella katselulla vielä paremmin. Varsinkin alkupuolisko on todella erinomaista kerrontaa. Jared Letoa pitää vielä erikseen meikäläisenkin kehua. Myös hän oli laihduttanut itsensä tikuksi ja tekee muutenkin tosi hienon roolin. Pupen kanssa samoilla linjoilla Garnerista, ihan ei pysy pulkassa suoritus koko aikaa. Kiinnostava tarina ja ajankuva Aids-epidemian alkuajoilta. 4

    Reply
  2. Joo McConaughey kyllä pistää itsensä isosti likoon tässäkin roolissa. Sen verran on jo aikaa kun leffan näin, että vähän joutuu ulkomuistista laittamaan tähdet.

    3,5

    Reply

Leave a Comment