Die Ehe der Maria Braun

Director
Rainer Werner Fassbinder
Runtime
1 h 56 min
Release Date
20 February 1979
Languages
English, German
Country
 Germany
Genres
War, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Rainer Fassbinderin nuhjuisessa draamassa kevytkenkäinen naikkonen etsii paikkaansa yhteiskunnassa. Tämä on Fassbinderin kehutuimpia töitä, mutta en löytänyt mitään postiivista elementtiä johon tarttua. Kuvaus ja värimaailma ovat todella latteita (Fassbinder oli tunnettu siitä että hänellä oli vahvat mieltymykset kameran sijoittelun suhteen, eikä hän kuunnellut kuvaajien mielipiteitä. Ja hän käytti pääasiallisesti vain yhtä ottoa, mikä puolestaan närästi joitain näyttelijöitä.) ja kohtaukset on rakennettu laahaavan puuduttuvalla tavalla myös käsikirjoituksen näkökulmasta.
Tipov 30.10.2017

1 thought on “Die Ehe der Maria Braun”

  1. Mun mielestä tässä oli varsin tyylikästä kuvaa ja tarina oli mielenkiintoinen. Hanna Schygulla tekee oivaa työtä Maria Braunin roolissa ja leffa on kokonaisuudessaan jännittävää ja mukavaa seurattavaa. Juoni etenee hyvällä tahdilla ja kässäri on mielenkiintoinen. Näyttelijät tekevät Fassbinderin ohjauksessa hyvää työtä.

    Itse en löytänyt tästä juuri heikkoa lenkkia. Ehkä käsikirjoitus olisi voinut osin olla hieman toisenlainen, mutta muuten ei pahaa sanottavaa.

    *** 1/2

    Reply

Leave a Comment