Don’t Look Up

Director
Adam McKay
Runtime
2 h 18 min
Release Date
7 December 2021
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Comedy, Science Fiction

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Adam McKayn Netflixille tehty kohuelokuva maata uhkaavasta asteroidista. En ihan täysin ymmärrä, miksi tästä niin suuri kohuilmiö nousi, enkä jaksa sitä peratakaan. Alkupuoli vaikuttaa oikein hyvältä, mutta loppua kohden homma menee hieman häsellykseksi. Hankala taiteilu parodian ja komedian rajalla ei ihan onnistu, vaan välillä mennään liiaksi parodian puolelle olematta kuitenkaan tarpeeksi parodinen.

Leonardo DiCaprio tekee mielestäni ihan mahtavan, itselleen epänormaalin, roolin. Myös Cate Blanchett on sivuroolissaan oikein mainiota katseltavaa. Jonah Hillin ja Mark Rylancen hahmot ovat ehkä isoin ongelma ohjauksellisesti nimenomaan parodiallisuutensa puolesta.

Epätasainen leffa sisältää paljon hyvääkin, mutta jää lopulta keskinkertaiseksi kokonaisuudeksi.
**½  Puppe 8.2.2022

2 thoughts on “Don’t Look Up”

 1. Tämä leffahan toimii analogiana sekä ilmastonmuutoksen että koronan suuntaan ja juuri edellä mainittujen kieltämisen suhteen (ja voisi sanoa, että yleisemminkin vallalla olevaan suuntaukseen, missä mielipiteellä on yhtä vahva arvo kuin faktoilla). Tästä ymmärtääkseni jotkut sitten ottivat hattuunsa, heidän mielestään leffa kait vähätteli heidän älykkyyttään.

  Itse pidin kyllä tästä, joskin ihan kokoaikaa paketti ei pysy kasassa. Leo on hyvä pääroolissa.
  ***

  Reply
 2. Maapallo on tuhon partaalla, mutta ihmisten huomio keskittyy mauttomiin viihdeuutisiin, eikä valtion johto piittaa kuin omasta menestyksestään. Caprion ja Lawrencen tähdittämä leffa kritisoi yhteiskuntaa aivan aiheesta, mutta leffan sävy sortuu varsinkin loppua kohti ärsyttävään överi-tyyliin. Asetelma oli mielestäni hyvä ja ajatuksia herättävä, mutta ohjaaja Adam McKay ei saa hommaa kunnialla maaliin.
  **½

  Reply

Leave a Comment