Poster for the movie "Drive"

Drive

Director
Nicolas Winding Refn
Runtime
1 h 40 min
Release Date
16 September 2011
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Action, Crime, Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov

Keskinkertaisella ohjauksella tästä olis tullut ihan yhdentekevää tusinatavaraa, mutta nyt tuloksena on erittäin tyylikäs leffa, joka vaatii ehdottomasti uusinkatselun jossain vaiheessa. Sisältö ei suuria tarjoa, mutta todella hienoa työtä Winding Refniltä.
***  Tipov 6.3.2012

Driven katsoin kans just. Samat sanat, että vaikka leffa jättää lopulta aika onton fiiliksen, niin todella pitkään pysyy tietty odottava jännite päällä juuri ohjauksen/kuvauksen ansiosta. Ron Perlman on kyllä eläin mieheksi habitukseltaan.
Tane 12.3.2012

Driven katoin nyt toisen kerran ja olin häikäistynyt siitä uskomattomasta tyylikkyydestä millä Nicolas Winding Refn tämän ohjaa (välillä piti pausettaa ja pudistella päätään ihmetyksen vallassa). Kysymys ei todellakaan ole kohtauksesta tai parista, vaan aivan jäätävää mestarointia koko leffan ajan alusta loppuun. Äänimaailma tukee täydellisesti sulavaa, pehmeää ja nerokasta kamerankäyttöä. Arvosana nousee neloseen ja melkein sekin tuntuu liian vähältä. Goslingin roolisuoritus nosti myös arvoaan entisestään.
****  Tipov 2.5.2013

Huikeat musiikit, erittäin tyylikäs kuvaus ja Gosling tekee hienon roolin. Ajoittain hiukan liian viipyileviä kohtauksia ja tylsyys pääsee iskemään. Hiukan lisää pippuria niin tästä olisi tullut huikea keitos, nyt ei ihan täydellisyyteen yllä, vaikka erittäin hyvä leffa onkin.
****-  Puppe 13.5.2013

2 thoughts on “Drive”

  1. Ehdin nostaa tän jo 100 joukkoon välillä, mut ei tää ihan kuitenkaan sinne yllä. Mielettömän tyylikäs, mutta hieman jää sisällöstä paitsi. 4

    Reply
  2. Driven kohdalla arvostukseni on kohonnut viime vuosina huimiin sfääreihin. Ohjaukseltaan ja tunnelmaltaan tämä on lähes täydellistä työtä. Newton Thomas Sigel on loihtinut kameran varressa hypnoottisen hienoja kuvia ja Winding Refnin pettämätön tyylitaju tekee kokonaisuudesta mieletöntä visuaalista nautintoa. Cliff Martinezin musiikilla ja ylipäätään leffan äänisuunnittelulla on myös valtava merkitys ja Ryan Goslingin jäätävän viileää roolisuoritusta osaa nykyään arvostaa entistä enemmän. Kaveri on päässyt hahmonsa sisään todella kiitettävällä tyylillä. Carey Mulligan on myös tosi hyvä ja Albert Brooksin vahva kovanaamarooli sietää myös mainita erikseen. Rikoselokuvan moderni klassikko, joka on toteutukseltaan elokuvataidetta sieltä parhaasta päästä. 5

    Reply

Leave a Comment