Druk

Director
Thomas Vinterberg
Runtime
1 h 57 min
Release Date
24 September 2020
Languages
Danish, svenska
Country
 Denmark Netherlands Sweden
Genres
Comedy, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Another Round / Yhdet vielä on Thomas Vinterbergin uutukainen, jotka ainakin meikäläinen odotti kieli kosteana. Tämä on erinomainen juomaelokuva, joten suosittelen vahvasti mahdollisuuksien mukaan varaamaan mitä tahansa alkoholijuomia leffan ajaksi (itselläni tämä ei onnistunut teatterin rajoitusten vuoksi).

Opettajaporukka muistaa filosofin ajatusparren siitä, että pienessä tihneessä elämä on mukavampaa (tämän toki olisi kuka tahansa kadunmieskin voinut kertoa). He päättävät tehdä tästä hieman tieteellistä koetta ja aloittavat kurinalaisen alkoholiohjelmansa. Rimaa pitää tietty välillä korottaa ja miettiä tavoitteita uusiksi.

Vinterbergin ohjaus osuu maaliin ja Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen ja Magnus Millang tekevät hienoa työtä kameran edessä. Kässärissä ja temmossa tulee aavistuksen notkahdus loppupuolella ainakin näin ensi katselulla. Kokonaisuutena kuitenkin oikein nautittava elokuva.
***½  Puppe 26.8.2021

3 thoughts on “Druk”

 1. Käytiin teemaan sopivaasti Rivierassa kattoo Druk. Ihan mukava teos Vinterbergiltä, joskin ehkä hieman suuremmat odotukset oli isojen kehujen jälkeen.
  ***

  Reply
 2. Vinterberg lunastaa Drukin myötä tikettinsä suurten ohjaajanimien tarkkaan valikoidussa joukossa. Tämä on jo kolmas ison luokan onnistuminen miehen uralla. Tanskalaisen juomakulttuurin huuruisille jäljille johdatteleva leffa on osuva ja vaikuttava kuvaus ihmisenä olemisen ilosta ja kurjuudesta, sekä tietysti halusta humaltua ja löytää sitä kautta uusia tasoja elämisen kirjoon. Psykiatri Finn Skårderud, jonka teoriaan 0,5 promillen vajauksesta leffa perustuu, täytyy mielestäni julistaa neroksi. Mies oli ehdottomasti asian ytimessä ja hänelle haluan nostaa maljan jos toisenkin.

  Elokuvan suosikki-lainaukseni on: “Ota hörppy vettä, jotta saat selvitettyä ajatuksesi.” (Ja tässä “vesipullossa” on siis vodkaa.)
  ****

  Reply
 3. Ehdottomasti mielenkiintoinen ja odotettu leffa. Täytyy katsella uudestaan joskus. Lopun hurmioitunut tanssahtelu päättää leffan hyvin. Alku oli myös erittäin hyvä. ***

  Reply

Leave a Comment