Dunkirk

Director
Christopher Nolan
Runtime
1 h 47 min
Release Date
19 July 2017
Languages
English, French, German
Country
 Netherlands France United Kingdom United States of America
Genres
Action, Drama, History, Thriller, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Nyt napsahti hyvä leffa. Elokuva pitää äärimmäisen taitavasti otteessaan ja musiikin piinallisuus tiukentaa sitä entisestään. Tässä ei mennä syvälle henkilöhahmoihin vaan luotetaan siihen, että jännitys riittää saamaan aikaan hyvä elokuvan. Onnistunut veto.
****½  Tane 26.7.2017

8 thoughts on “Dunkirk”

 1. Tyylikästä elokuvallista kerrontaa, jossa tosiaan tunnelma nojaa vahvasti jännityksen varaan. Alkupuoli ei ihan täysin vienyt mukanaan, mutta loppua kohti pääsin hyvin fiilikseen. Ehkä jonkinlainen johdatus henkilöiden persoonaan olisi vielä auttanut eläytymisessä. Kiinnostava leffa, jossa kuitenkin jotain ydintä vielä jäin kaipaamaan. 3½

  Reply
 2. Alkupuoliskolla ehtii hieman tylsyys iskeä, mutta loppua kohti tunnelma tiivistyy ja kokonaisuutena erinomainen elokuva.

  Hans Zimmerin musiikkiraita on hyvin mielenkiintoinen ja monotonisuudessaan jopa rohkea, mutta mielestäni kuitenkin hyvin toimiva. Hoyte Van Hoyteman kuvaus sopii mielestäni täydellisesti elokuvaan tukien vahvasti ajankuvaa.

  Chris Nolanin ohjaus toimii hyvin ja näyttelijät suoriutuvat hienosti kautta linjan.

  *** 1/2

  Reply
 3. Huippuarvosteluiden jälkeen päällimmäinen fiilis oli jonkin asteinen pettymys. Itse tykkään kuitenkin leffoista, joissa tarina ja henkilöt ovat keskiössä ja tässä mennään lähes täysin toiminnan pohjalta ja ehdoilla. Ei siinä, toiminta oli hyvin rakennettua ja kun komeannäköistä kuvaakin oli kiva katsella ja Zimmerin outo (mutta loppujen lopuksi toimiva) raita piti tunnelmaa mukavasti yllä, niin eihän tästä paljon ole pahaa sanottavaa. Kolmosen ja puolikkaan rajoilla kiikuin, mutta mennään nyt paremmalla arvosanalla.
  ***½

  Reply
 4. Oli ainakin erilainen leffa tämä Dunkirk, ohjaus oli mielenkiintoista. Vähän sekä että on fiilikset heti katsomisen jälkeen, kallistuako tykkäämään siitä vai ei… Positiivista oli mahtavat kohtaukset taivaalla Tom Hardyn matkassa, ja äänimaailma. Tunnelma oli ihan jees, mutta leffateatterissa olisi ehkä ollut jännempää kuin kotisohvalla.

  Eri henkilöiden vinkkelistä kuvatut tapahtumat ei minusta soljuneet ihan saumattomasti yksiin. Siitä miinusta. Ja vähän jäi semmoinen olo että leffa olisi irrotettu jostain suuremmasta kokonaisuudesta, ikään kuin tämä olisi kaksiosaisen minisarjan jälkimmäinen osa.

  Odotukset oli suuret, ei ihan yltänyt niihin Nolan.

  3

  Reply
 5. Toisen katselun jälkeen jäi hieman ristiriitainen olo. Hienoja yksittäisiä jaksoja tässä kyllä on, mutta jotenkin sitä punaista lankaa jäin kaipaamaan vielä enemmän kuin ensimmäisellä kerralla. Tarinan rakenne tuntuu hieman väkinäiseltä paikoin ja Nolanin tapa käyttää jatkuvasti jännitystä nostattavaa korkeasykkeistä musiikkia olisi mielestäni kaivannut enemmän taukoja ja jonkinlaista kontrastia fiilikseen. 3

  Reply

Leave a Comment