Easy Rider

Director
Dennis Hopper
Runtime
1 h 35 min
Release Date
7 May 1969
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Action, Adventure, Crime, Drama

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Todellinen kulttipätkä jos mikä! Mahtavia maisemia, hyvää musiikkia ja sopivan huuruisia näyttelijäsuorituksia. Jotain merkillistä tenhoa tässä edelleen on.
****  Tipov 16.5.2011

2 thoughts on “Easy Rider”

  1. No niin, tääkin on nyt sitten katottu. En kyllä päässyt missään vaiheessa leffaan oikein sisälle ja niinpä tästä jäi lähinnä amatöörimainen maku suuhun. Kehuttu musiikkikaan ei muutamaa biisiä lukuunottamatta ollu oikein meikän makuun. Hopper oli kyllä oikeasti koko ajan ihan pöllyissä, sen kyllä näkee. Ihme edestakaiset leikkaukset kohtausten välissä oli varmaan ollu myös aineissa hyvä idea. Jack Nicholson oli elokuvan parasta antia, mutta harmittavan pieneks jäi kaverin rooli leffassa.
    **½

    Reply
  2. Easy Rider on kulttiteos, joka osaltaan muutti Hollywoodin suhtautumistapaa omaperäisiin, pienen budjetin elokuviin. Dennis Hopper ohjasi ja Peter Fonda tuotti teoksen, jossa Jack Nicholson teki läpimurtonsa hienon sivuroolin myötä. Easy Rider kertoo ennen kaikkea vapaudesta ja sen kaipuusta, eli oikeastaan koko amerikkalaisuuden syvimmästä perusarvosta. Auringonlaskuun päristävät prätkät, öisellä nuotiolla pöllyävät marisätkät ja taustalla sykkivät rock-biisit loihtivat tarinaan hienon tunnelman. Huumeidenkäytön avoin esittely oli tuohon aikaan rohkea veto ja elokuva menestyi varmasti juuri suoruutensa takia.
    Näyttelijäkolmikko oli todellakin, kuten Konda jo viittasi, usein oikeasti täysin pöllyissä kun kamera kävi. Kuvausryhmä käytti muutoinkin huumeita runsaan puoleisesti tuotannon aikana ja se säteili mielestäni hyvällä tavalla leffan fiilikseen. Mielestäni tarinan rakenne pysyy kaikesta sanotusta huolimatta hyvin kasassa ja tämä on monella tapaa hyvin kiinnostava teos. 4

    Reply

Leave a Comment