Fear and Loathing in Las Vegas

Director
Terry Gilliam
Runtime
1 h 58 min
Release Date
21 May 1998
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Adventure, Comedy, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Depp ja Del Toro sikailee kyllä fantastisesti Vegasissa, pätkä oli paljon parempi kuin muistin. Pitäis varmaan vielä kattoo kännissä uudelleen että sais niistä syvällisistä heitoista kaiken irti. Täytyy nostaa sadan joukkoon.
Konda 25.9.2005

Tää on kyllä erittäin hersyvä ja mahtavan sekopäinen leffa loistavilla näyttelijöillä, ihan mahdollinen satasen listan loppupään leffa.
****½  Puppe 29.5.2010

Fear and Loathing lähellä sadan joukkoa mullakin. Yleensä en pahemmin tykkää Gilliamin hourupäisestä ohjaustyylistä, mutta nimenomaan tähän juttuun se sopii ku nyrkki silmään.
****  Tipov 31.5.2010

3 thoughts on “Fear and Loathing in Las Vegas”

 1. Säilyy listalla. Del Toro on ihan kuningas tässä. Täysin ainutlaatuinen toteutus Gilliamilta. Hienoa viihdettä, joka nousisi happopäissään luultavasti vielä uudelle tasolle. 4.5

  Reply
 2. Gilliam on kyllä onnistunut ohjauksessaan älyttömän hyvin tässä. Johnny Depp ja Benicio Del Toro tekevät niin timanttiset roolit, että pois alta. Ihan ei tämä uponnut talon naisväelle 😀 Arvosana säilyy.

  **** 1/2

  Reply
 3. Tämä on Terry Gilliamin uran huipentuma. Hunter Thompsonin omaelämästä pohjaavaan upeaan sekoilutrippiin on ladattu mahtavan groteskia realismia, joka on täynnä vainoharhoja, kumisia jalkoja, leualle valuvaa oksennusta ja huuruista sekoilua. Koko leffa on pelkkää huumehöyryistä hillumista, mutta se tuntuu silti merkitykselliseltä kuvaukselta ihmisyyden pimeämmistä puolista ja nimenomaan elokuvan huumoria pursuava sävy on täysin ainutlaatuinen. Vinot kamerakulmat ja kalansilmälinssit ovat Gilliamin ohjaukselle ominaisia piirteitä, mutta nimenomaan tässä tarinassa ne saavuttavat parhaan tehonsa. Sekä Depp että Del Toro valmistautuivat poikkeuksellisen huolellisesti rooleihinsa metodityylillä ja tuloksena on ikuinen kulttiklassikko, joka kuvaa päihteiden käyttöä vaikuttavalla ja samaan aikaan mielettömän hauskalla ja brutaalilla tavalla. 4½

  Reply

Leave a Comment