Poster for the movie ""

Foxcatcher

Director
Bennett Miller
Runtime
2 h 14 min
Release Date
19 May 2014
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Moneyballin ohjaajan uusin leffa kertoo Schultzin painiveljesten sekä hyvinkin omalaatuisen rikkaan painifanin John du Pontin suhteesta. Tää oli kauttaaltaan hyvinkin vähäeleinen ja varmasti jonkun mielestä ehkä jopa tylsä. Ite pidän Millerin tyylistä ja oma mielenkiinto pysyi hyvinkin yllä, varsinkin kun pääosanäyttelijät vetivät vaikeat roolinsa tosi hyvin. Pieni pippuri ei tosin olis ollu leffalle pahitteks, mutta Miller on tässä kuten Moneyballissakin pidättäytynyt aika lailla tositapahtumissa, eikä ole nähnyt tarpeelliseksi lähteä tarinaa enemmin värittämään.
***  Konda 9.6.2015

5 thoughts on “Foxcatcher”

 1. Vähäeleinen tosiaan oli. Mielenkiintoisella tavalla kuitenkin. Channing Tatum varsinkin vakuutti roolissaan, sekä olemuksellaan että näyttelijätyöllään. Huomattava erityispiirre oli äänimaailman hiljaisuus. Hyvin usein käytettiin pitkiäkin jaksoja lähes dead silencea ja musiikkiakin varsin säästeliäästi, varmaan jotta huomio kohdistuisi paremmin henkilöihin. 3

  Reply
 2. Katoin Team Foxcatcher dokkarin jälkeen tän toista kertaa ja aivan niin tositapahtumissa, kuin aluksi ymmärsin tässä ei ollut pitäydytty, mutta siitä huolimatta erittäin maistuva elämys kyseessä. Tässä on todella hienosti rakennettu päähenkilöiden väliset kemiat ja kun koko päänäyttelijäkatras tekee hyvät suoritukset, niin nautintohan tätä on kattoa. Ite en ekalla kerralla huomannut Tipin mainitsemaa äänimaailman vähäisyyttä, mutta nyt kun asiaa tuli seurattua, niin aika hiljaistahan tässä välillä on, mutta se tosiaan vaan vahvisti leffan tunnelmaa.
  ***½

  Reply
 3. Steve Carell tekee mielestäni todella mainion roolin Mark Ruffalon ja Channing Tatumin säestäessä hienosti vierellä. Leffa käy ehkä hieman tylsäksi ajoittain eikä tarinakaan jaksa ihan koko ajan olla äärettömän mielenkiintoinen, mutta onnistunut ohjaus hienojen roolisuoritusten kanssa tekevät tästä varsin hyvän elokuvan.

  ***

  Reply
 4. Katsoin tämän leffan ns. pystymetsästä, koska en tiennyt mitään tarinasta tai henkilöistä sen takana. Ihan mielenkiintoinen kokemus oli, varsinkin John du Pontin vääristyneeseen maailmaan pääsi suht hyvin sisään. Urheiluteemaiset leffat ei pääsääntöisesti ole minun ykkösjuttu, mutta tässä oli tasapainossa draama ja paini. Vähäeleisyydestä huolimatta hyvä leffa.

  3

  Reply
 5. Millerin ohjauksen vähäeleisyydessä on jotain koukuttavaa ja intensiteetti tuntuu vain nousevan mitä useammin tämän katsoo. Kuten mainittua, näyttelijät vetävät homman hienosti läpi ja leffasta jää hallitun tyylikäs vaikutelma. 3½

  Reply

Leave a Comment