Paha Maa

Director
Aku Louhimies
Runtime
2 h 07 min
Release Date
14 January 2005
Languages
suomi
Country
 Finland
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Meikäläinen kävi katsoos Pahan maan vähän aikaa sitten. Ei mun mielestä ollut mikään erikoinen kuva. Ei ole ihan tavallinen elokuva onnellisine loppuineen, mutta enpä erityisesti suosittelekaan.
Orno 8.2.2005

Paha maa oli todella hyvä elokuva, ihan kotimaista kautta-aikojen kärkeä. Todella synkkä, mutta Jasperkin teki hyvän roolityön.
****  Puppe 21.9.2005

Hyvä leffa, mutta lievä pettymys silti kaiken hehkutuksen ja palkintosuman jälkeen. Hyviä näyttelijäsuorituksia erityisesti imurikauppias (nimi karkas, Sulevi Peltola? Ei, mikä se oli?) oli loistava. Summenen tosin oli aivan mitäänsanomaton. Ei saanu mitään irti hahmostaan. Ehkä vähä liikaa kerronta hajos ylipäätään.
Tipov 27.10.2005

Hyvää tavaraa, mutta ehkä hivenen hajanaiseksi jää mikä on episodielokuvissa tietysti aina vaarana. Kotimaisessa mittakaavassa kuitenkin ihan parhaasta päästä.
***  Tipov 1.1.2011

2 thoughts on “Paha Maa”

  1. Erittäin vahva ja uran toistaiseksi paras leffa Aku Louhimieheltä. Kässäri on nivottu kasaan hyvin mielenkiintoisella tavalla (Irtiottojen kirjoittajan Paavo Westerbergin kädenjälki näkyy selvästi). Ehkä loppupuolella jonkinlainen sävyn vaihto aina välillä olisi tuonut mukavaa kontrastia fiiliksiin. Nyt ryvetään jatkuvasti niin syvissä vesissä, että siihen hieman turtuu. Tämä on silti vain pieni miinus. Yksi kaikkien aikojen suomileffoja on kyseessä ja imurikauppias Sulevi Peltolan ja junttimaisen pikkurötöstelijän Mikko Koukin ryypiskelyilta on kotimaista inhorealismia parhaimmillaan. 3½

    Reply
  2. On tää vahva leffa. Tarina on erittäin kiinnostava (Louhimies sai idean elokuvaansa Leo Tolstoin novellista Väärennetty korkolippu). Kahdeksan Jussia tälle paukahti aikanaan ja täysin ansaitusti ilman muuta. Casting olisi hieman paremmin voitu suorittaa, sillä Summanen ja Leppilampi eivät pääse kunnolla hahmoihinsa sisään, mutta kokonaisuus toimii silti hienosti. 4

    Reply

Leave a Comment