Gladiator

Director
Ridley Scott
Runtime
2 h 35 min
Release Date
1 May 2000
Languages
English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Action, Adventure, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Ei noussu Gladiator sadan joukkoon. Joaquin Phoenixiltä oli kyllä erityismaininnan arvoista näyttelijätyötä. Kaveri näyttelee itkuraivarinsa tyylillä. Gladiator on perinteinen sankaritarina, jossa hyvä kokee vääryyttä ja nousee vaikeuksien kautta voittoon. Paha saa palkkansa.
Tane 15.2.2005

Gladiatorista piti vielä sanoa, et se on visuaalisesti niin huikeeta kamaa, että se hurmaa meikäläisen tarinan lopun teennäisyydestä huolimatta. Ridley on käsittämätön kuvien luoja. Varsinkin alku on ihan huikeeta kuvaparaatia ja se taustamusiikki mikä soi ainaki siinä ku Crowe löytää perheensä on yks parhaista mitä tiedän. Crowelta muutenki fantastinen suoritus kenraalina.
Tipov 16.2.2005

Varsinkin alku oli pitkäveteinen. Sekavia taistelukohtauksia, jotka eivät herättäneet mielenkiintoa. Käsikirjoitus on osin erittäin onnistunut, mutta ihan kaikki ratkaisut eivät (enää) mene purematta läpi. Joaquin Phoenix ja Russel Crowe tekevät mahtavat roolit. Aivan huikeita ja värikkäitä maisemaotoksia siellä täällä. Theatrical Cut (ohjaajan versio) on parempi.
****  Puppe 10.10.2013

Gladiatorista vielä sen verran, että unohdin (jälleen) hehkuttaa Hans Zimmerin musiikkeja (välillä hieman yltiömahtipontista James Hornerin tyyliin), mutta kokonaisuus on todella hyvä ja Lisa Gerrardin laulama Now We Are Free on yksi kaikkien aikojen hienoimpia elokuvasävelmiä!
Puppe 10.10.2013

2 thoughts on “Gladiator”

  1. Erittäin jylhä ja näyttävä teos, josta elokuvallisuutta löytyy roppakaupalla. Upeaa kamerankäyttöä ja hienoja leikkauksia. Kässärikin on viihdeleffaksi erinomainen, kunnes lopussa mopo hieman karkaa käsistä. Vähemmän mahtipontinen loppu olisi ehdottomasti ollut paikallaan, mutta toki kokonaisuus on silti loistava. Crowe sopii hienosti roomalaisen kenraalin saappaisiin ja Richard Harris (Marcus Aurelius) ja Oliver Reed (Proximo) täytyy mainita vielä erikseen.
    Reed (Joka näytteli aikanaan pääosan loistavassa The Devils -leffassa) kuoli kesken filmausten, joten tämä jäi miehen viimeiseksi rooliksi. Oliver oli tunnettu juopottelevasta elämäntyylistään ja erään kostean baari-illan päätteeksi kaveri oli muunmuassa oksentanut Steve McQueenin päälle. 4½

    Reply

Leave a Comment