Hanna

Director
Joe Wright
Runtime
1 h 51 min
Release Date
8 April 2011
Languages
English, French, German, Italian, Arabic, Spanish
Country
 Germany United Kingdom United States of America
Genres
Action, Adventure, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Kuvaus (Alvin Kuchler) ja tekninen toteutus on aivan huikeaa luokkaa. Tarinassakin on vahva potentiaali, joka osittain myös onnistutaan hyödyntämään. Loppua kohti hieman kässäri alkaa hyytyä, mutta onnistunut leffa joka tapauksessa.  Osa kohtauksista oli muuten kuvattu Kemijärvellä ja Kuusamossa.
***  Tipov 8.5.2015

2 thoughts on “Hanna”

  1. Hanna on tullut töllöttimestä viime päivinä harva se ilta joltain kanavalta ja tulipa itsekin se tässä uudelleen kateltua.

    Pidän tästä edelleen. Saoirse Ronan on Hannan rooliin todella sopiva. Cate Blanchett tekee takuuvarmaa työtä jahtaavan CIA agentin roolissa. Tarinan alkuhan on tosiaan kuvattu talvisessa Suomessa ja luin, että kuvausten aikana lämpötila laski alimmillaan -33 asteeseen, mutta Ronanilta löytyi kuulemma yllättävän paljonkin urheiluhenkeä kuvauksissa. Ei liene yllätys, että fanitan juuri tällaisia tarinoita, joissa joku kasvaa äärimmäisissä olosuhteissa ja karaistuu timantinkovaksi taistelijaksi. Tipovin kehuma kuvaus on kyllä leffassa äärimmäisen hieno. Tarinakin kestää lähes loppuun saakka, mutta ihan viimeinen vartti vesittää leffan täydellisen onnistumisen. Joku siinä vain lässähtää. Silti nostan arvosanaani puolikkaalla.
    ****

    Reply
  2. Tämä oli nyt kolmas katselu Hannalle ja fiilis on laimentunut jonkin verran vuosien saatossa. Teknisesti ihan ok kamaa, mutta juoni on liian hömelö ja tosiaan erityisesti loppu on jopa hyvin heikko siltä osin. Toki tämä on pääosin teineille suunnattu (tietynlainen) supersankari-tarina, mutta aiheesta olisi varmasti saanut kehiteltyä paremmankin kyhäelmän. 2½

    Reply

Leave a Comment