Heaven’s Gate

Director
Michael Cimino
Runtime
3 h 39 min
Release Date
19 November 1980
Languages
German, French, Polish, Russian, English
Country
 United States of America
Genres
Action, Drama, History, Western

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Hienoa kuvausta ja musiikin käyttöä kuten Nauriinmetsästäjässäkin. Kässäri ei kuitenkaan kanna kovin hyvin ja kohtaukset pyörivät monin paikoin aivan liian pitkään. Heti alussa lyödään luu kurkkuun 20 minuutin pituisella yhdentekevällä juhlakohtauksella (Nauriinmetsästäjän juhlakohtaus taitaa olla vielä pidempi, mutta se on paljon paremmin tehty).
Tämä on muuten yksi elokuvahistorian suurimpia floppeja, joka oli erittäin lähellä ajaa tuotantoyhtiönsä konkurssiin 40 miljoonan tappiollisella tuloksellaan.
Lippuluukuilta ei tullut juuri mitään takaisin ja sen voi hyvin ymmärtää kun kesto on yli kolme ja puoli tuntia.
**½  Tipov 20.3.2013

Youtubesta löytyy muuten nähtävästi aika laadukas dokkari Heaven’s Gate leffan teosta. Pitänee tsekata, sillä sen verran mielenkiintoinen oli aiheena kun asiasta vähän lueskelin enemmän. Cimino oli tosiaan kuvannu lähes 200 tunnin edestä elokuvaa ja äijän eka leikkaus olikin sellainen kevyt 5,5h. Ei ollut kuulemma mitenkään poikkeuksellista että yhdestä kohtauksesta saatettiin ottaa jopa 50 ottoa, mm. yhtä kohtausta pojat oli kuvannu koko päivän, vaikka se kesti ite leffassa alle sekunnin!

Final Cut: The Making and Unmaking of Heaven’s Gate
Konda 21.3.2013

200 tuntia! Khihihihiii… Ainakin oli materiaalia leikkauspöydälle. Uskomatonta.
Ei se taiteellinen vapaus näköjään aina pelkästään hyvä asia ole. Cimino sai Nauriinmetsästäjän menestyksen jälkeen täysin vapaat kädet tähän projektiin ja homma lähti sitä myötä lapasesta.
Tipov 21.3.2013

1 thought on “Heaven’s Gate”

  1. Heaven`s Gate on elokuvan historian kannalta todella kiinnostava teos monellakin tapaa. Tämä kolmen ja puolen tunnin Director`s cut oli toisella katselulla parempi elämys. Liiallinen hitaus on paikoittain kyllä ongelma, mutta lavastukset ovat kunnossa, maisemat ovat upeita ja tunnelmakin on paikoin kohdallaan. Massiivisia joukkokohtauksia on useita, joten tuotannon puolella ei tässäkään asiassa säästelty. Ciminolla oli näkemystä (kirjoitti myös kässärin tähän) Yhdysvaltojen historiasta ja ihan hyvin tämä kantaa pituudestaan huolimatta. John Hurtin sivuosasuoritus on myös syytä nostaa esille, eikä Kris Kristoffersonkaan toki huono pääosassa ole. 3

    Reply

Leave a Comment