Her

Director
Spike Jonze
Runtime
2 h 06 min
Release Date
18 December 2013
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Science Fiction, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Loistava idea ja hieno kehittely Spike Jonzelta, joka tekee tapansa mukaan taas melko erikoisen elokuvan. Joaquim Phoenix rakastuu naispuoliseen käyttöjärjestelmäänsä ja matkan varrella sivutaan kysymyksiä aivokemiasta, ihmisyyden ja suhteen määritelmästä sekä monista muista keinoälyn kehitykseen liittyvistä asioista. Ainoa miinus on se, että käsittelytapa ei ole kovin elokuvallinen eli puheen kautta edetään koko ajan, mutta sisältö on niin hyvä että homma toimii.
***½  Tipov 13.2.2014

Todella mielenkiintoinen idea ja toteutus tällä tulevaisuuden visiolla keinoälyn kehittymisestä. Käyttöjärjestelmä todellakin herää henkiin ja kehittää ihmismäisiä kykyjä, joista itsekin yllättyy. Musiikki on oikein hienoa ja tunnelmallista. Joaquin Phoenix tavoittaa hienosti eläytyen herkän ihmisen erilaisia sävyjä. Katsoin väkisin loppuun ennen Oscareita ja loppu meni hieman pilvessä, joten pätevä arvostelu onnistuu vasta seuraavalla katsomisella.
***  Puppe 4.3.2014

5 thoughts on “Her”

 1. Kukapa sitä nyt ei haaveilisi rakastuvansa käyttöjärjestelmään, vai miten se nyt meni… Ihan mielenkiintoista pohdintaa mitä asioita tällainen suhde voisi saada aikaan tai mitä juttuja se herättää.

  Itseä kyllä hämäsi pahasti että eikö käyttiksen luojat muka olisi miettineet tai estäneet muutamia (ilmiselviä) juttuja mitä on mahdollista käydä tällaisessa hommassa. Väri- ja vaatemailmassa oli 70-luvun tuntua mitä en positiiviseksi laske 🙂
  **

  Reply
 2. Olin sata varma että kommentoin tätä jo kertaalleen..hmmm…no ehkä se oli joku muu hyvä leffa mihin sekoitan tämän. Mutta tykkäsin kyllä kovasti Her:stä, leffa todella pistää miettimään ihmissuhteita ja sitä miten samanlaisia latuja kaikki hiihtää. Kuvitellen tietysti että omat suhteet ja elämäntilanteet on ihan uniikkeja… Ja keinoäly on tietysti toinen mielenkiintoinen teema leffassa, mikä ehkä jää pohdintoihin seuraavalla katselukerralla. Kyllä tämä sen nimittäin kestää.
  3,5

  Reply
  • Jouduin muutamia leffoja lisäämään uudelleen sivuston kanssa kikkaillessani, mutta ne oli tuoreita, ekan kerran lisättyjä. Näihin vanhoihin en koskenut, joten en tiedä mihin jättämäsi arvostelu olisi kadonnut.

   Reply
 3. Voi olla että friikkiläisten keski-iän kohotessa tämmöinen muistin temppuilu vain yleistyy… tai sitten tulee samat leffat arvosteltua moneen kertaan. Aika näyttää 😉

  Reply
 4. Tämä iski kyllä napakasti toisella katselulla! Leffan visuaalinen ilme on mielestäni mahtava, ja hieno musiikki viimeistelee hienon audiovisuaalisen kokemuksen. Kässäri on paria pientä myhkyä lukuun ottamatta hieno, ja Joaquim Phoenix on loistavassa vedossa.

  **** 1/2

  Reply

Leave a Comment