Hidden Figures

Director
Theodore Melfi
Runtime
2 h 07 min
Release Date
10 December 2016
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
History, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Nasalle työskentelevät tummaihoiset naiset murtavat raja-aitoja rasistisessa Amerikassa samaan aikaan kun Juri Gagarin ja John Glenn pörräävät maata kiertävällä radalla. Varovaista, jälkiviisasta ja sievistelevää kerrontaa. Rakenne toimii perustasolla, vaikka onkin odotetun kaavamainen.
**½  Tipov

3 thoughts on “Hidden Figures”

 1. Erittäin onnistunut kertomus värillisten osaston naisten noususta merkittävään rooliin NASAn tieteentekijöiden joukossa. Hieman liian mustavalkoinen (kjiäh kjiäh) asetelma läpi elokuvan tuntuu välillä hieman puuduttavalta, vaikka varmasti onkin realistista kuvausta.

  Takuuvarma kyynelkanavoiden avaaja herkisti useampaan otteeseen raavaahkonkin miehen.

  ****

  Reply
 2. Tämä oli kyllä todellinen hyvän mielen elokuva. Oikein viihdyttävä, mutta jäin kyllä miettimään että millaisen leffan tästä olisi saanut hieman vähemmällä sipistelyllä. Siis vähemmällä romantisoinnilla ja jos vähän olisi lisätty arkirealismia peliin. Näyttelijäsuorituksien osalta ei mitään huonoa sanottavaa, nice work. Mahtava tositarina leffan takana, kannattaa katsoa DVD:ltä myös extroja.

  3,5

  Reply
 3. Mielenkiintoinen palanen NASAn historiaa, josta itse en tiennyt laisinkaan. Leffan toteutus ei ikävä kyllä nouse sille tasolle mitä tositarina olisi ansainnut. Olenkin samaa mieltä Tipin kanssa että kaavamainen ja varovainen teos on kyseessä.
  **½

  Reply

Leave a Comment