Hymyilevä mies

Director
Juho Kuosmanen
Runtime
1 h 32 min
Release Date
19 May 2016
Languages
suomi
Country
 Finland
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Juho Kuosmasen ensimmäinen (Cannesissa palkittu!) täyspitkä on erinomainen elokuva. Tarina nyrkkeilijä Olli Mäen valmistautumisesta elämänsä suureen otteluun on kerrottu juuri oikealla sävyllä, ilman ylidramatisointia, arjen todellisuuteen keskittyen. Pienistä hetkistä kasvaa vahva ja todenmakuinen kuvaus kahdesta täysin erilaisesta ihmisestä suuren tavoitteen äärellä. Jarkko Lahti vaitonaisena Olli Mäkenä ja Eero Milonoff päsmäröivänä Elis Askina tekevät ehdottoman hienot roolityöt. Kässäri on taidolla tehty ja mustavalkoinen toteutus sopii hienosti tähän projektiin. Nousee meikäläisen kaikkien aikojen kotimaiseen kärkikymmenikköön.
***½  Tipov 8.9.2016

3 thoughts on “Hymyilevä mies”

 1. Erittäin hyvin ohjattu elämänmakuinen elokuva, jonka pääroolissa Jarkko Lahti tekee loistavan roolin. Elokuvassa on hersyvän hauskaa, jokseenkin hyvin vienoa ja minimalistista huumoria. Perinteinen suomalainen vaatimattomuus on vahvana teemana läsnä. Tuotantosuunnittelun ja kuvauksen ansiosta tunnelma ja ajankuva ovat hyvin autenttisia.

  Pieni ja hieno elokuva, joka ehdottomasti kannattaa katsoa! ****

  Reply
 2. Toisen katselun jälkeen tämä nousee kotimaisella kaikkien aikojen listallani kakkoseksi. Vain Kahdeksan surmanluotia pysyy edellä. Oona Airolan hieno rooli tyttöystävänä jäi mainitsematta ensimmäisessä arvostelussani. Ohjaaja Juho Kuosmanen onnistuu loistavasti kerronnan sävyn suhteen. Tässä ei yritetä liikaa, mutta silti kaikki kohtaukset tuntuvat kiinnostavilta ja aidoilta. Tosi hieno vaikutelma saadaan aikaan. 4

  Reply
 3. Hyvä ja suomalaiseksi jopa erittäin hyvä leffa. Arvioissa olen aikalailla täysin samoilla linjoilla poikien kanssa, erittäin todentuntuinen ja luonnollinen kuvaus suomalaisnärkkeilijän matkasta MM-otteluun. Katselunautintoa lisää tosiaan myös pienimuotoinen, pakottamaton huumori. Olli Mäki on hyvä pääroolissa ja kaverin uskottavuuta lisää nyrkkeilijännäköinen fysiikka.
  ***½

  Reply

Leave a Comment