Interstellar

Director
Christopher Nolan
Runtime
2 h 49 min
Release Date
5 November 2014
Languages
English
Country
 Canada United States of America United Kingdom
Genres
Drama, Science Fiction

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Nolan teki taas leffan joka näyttää oikealla tavalla mahtipontiselta ja jonka sisältö herättää runsaasti mielenkiintoisia kysymyksiä. Uusintakatselu ehdottomasti paikallaan ennen kunnollista arviota, mutta hyvä vaikutelma jäi pohjille.
***½  Tipov 31.7.2015

6 thoughts on “Interstellar”

 1. Hmm… nyt täytyy kyl puolikas tiputtaa arvosanaa. Mahtipontinen teos toki ja runsaasta pituudestaan huolimatta rullaa aika mukavasti. Vähän jää kuitenkin sellainen olo että tässä liian tietoisesti lypsetään katsojien tunnereaktiota korostetun melodramaattisilla kohtauksilla, joita ei ehkä ihan riittävästi malteta rakentaa jotta ne olisivat aidosti vaikuttavia. Hyvä leffa toki, mutta sisältö olisi voinut hioutua vielä paremmaksi. 3

  Reply
 2. Ite katoin Interstellarin männä viikolla toisen kerran ja oma arvostus leffaa kohtaan kyllä nousi. Mielestäni tässä on todella kiinnostavasti käytetty aikaa ja sen suhteellisuutta juonessa. Myös pitkien avaruusmatkojen ja yksinäisyyden aiheuttamaa psykologista taakkaa on käsitelty kiinnostavasti. Visualisesti leffa on upeata katottavaa ja suuremmilta osin myös hyvin näyteltyä. Ekalla kerralla alku tuntui turhan pitkitellyltä, mutta uusinta katselukerralla se ei enää häirinnyt niin pahasti. Pientä terävöintiä olisi tosin voinut tietyissä kohdissa tehdä. Ite en Tipin mainitsemaa tunteiden lypsämistä havainnut, vaan mielestäni leffan tunteelliset kohtaukset olivat “järkevästi” juoneen sidottuja.
  ****

  Reply
 3. Parani toisella katselukerralla ja tunnelma on jotenkin taianomainen, mikä on toki paljon Hans Zimmerin nerokkaan musiikin ansiota. Käsikirjoitus on toki mielikuvituksellinen ja paikoin mieltä hivelevän nerokas, mutta sudenkuoppia mahtuu matkan varrelle eikä ohjauskaan ole koko ajan ihan parhaalla tasolla. Epätasainen, mutta erittäin kiintoisa ja tunnelmallinen elokuva.

  *** 1/2

  Reply
 4. Interstellar toimii mielestäni muutamia ryppyjä lukuunottamatta todella hyvin. Zimmerin musiikki tosiaan tärkeässä osassa, kuten on myös aika ja sen kulku. Noussee meikän uuden listan loppusijoille.
  ****

  Reply
 5. Interstellar iski tällä kertaa aika vahvasti. Kuvallisesti leffa on upean näköinen ja Hoyte van Hoytema (mm. Tinker Tailor Soldier Spy) on todellakin taikonut kamerallaan hienoja otoksia. Myös Zimmerin musaraita toimii loistavasti. Nolan pitää tapansa mukaan sykkeen korkealla, mutta ei kuitenkaan liiallisessa määrin. Tunnelma on väkevä ja sisältö hyvin kiinnostava, kuten Kondakin jo mainitsi.
  Loppuratkaisut ovat itselle pieni ongelma tässä. Hieman vähemmän sentimentaalinen lopetus olisi voinut toimia paremmin, mutta toki tavallaan ymmärrän mitä tässä haetaan. Jonathanin ja Christopherin itsensä laatima kässäri on kyllä kuvittelukyvyltään jälleen kerran aivan huippuluokkaa. 4

  Reply

Leave a Comment