Jättiläinen

Director
Aleksi Salmenperä
Runtime
1 h 37 min
Release Date
22 January 2016
Languages
suomi
Country
 Finland
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tästä jäi yllättävän hyvä fiilis. Talvivaaran ympärillä pyörivä aihe ei sorru paasaukseen, vaan lähestyy aihettaan tyynen rauhallisesti ja ilman turhaa kikkailua. Hyvin kirjoitetun perustarinan näyttelijätyö on kotimaisessa mittakaavassa parasta laatua. Jani Volanen on hämmästyttävän hyvä Pekka Peränä ja Joonas Saartamo kerää myös pisteet kotiin. Värimaailma on tehty lattean haaleaksi, mistä ratkaisusta en pitänyt, mutta silti kysymyksessä on hyvä leffa, joka ei sorru liikaan yrittämiseen.
***  Tipov 26.2.2016

3 thoughts on “Jättiläinen”

 1. Pitkästä aikaa kotimainen elokuva jota pääsee kehumaan.
  Tarina leffan takana on äärimmäisen kiinnostava itsessään, eli siitä on hyvä lähteä liikenteeseen, mutta kyllähän hyvästäkin tarinasta saa huonon leffan… Tällä kertaa lopputulos on onneksi tosi laadukas ja realistinen, ja nimenomaan ei sorru turhaan dramatisointiin. Vanhat uutispätkät ja elokuvaan luodut mainosvideot Talvivaarasta toimivat loistava omilla paikoillaan, ohjaajalle pisteet niistäkin. Myös casting on osunut ihan nappiin, eikä onneksi tarvinnut katsella loppuunkuluneita naamoja. Erityisesti Saartamo on roolissaan jotenkin tosi symppis ja tekee hahmosta helposti samaistuttavan.
  Äänimaailmalla leffassa oli ainut joka hieman hämäsi…mutta kai tunnelma haluttiin pitää korostetun ankeana senkin keinoin.

  Lisää tämän kaltaisia kotimaisia leffoja, kiitos!

  4

  Reply
 2. Hyvin kirjoitettu ja ohjattu leffa, jossa roolisuoritukset osuvat nappiin. Jani Volanen on loistava ja Joonas Saartamo ja Peter Franzén tekevät myös mainiot roolit. Mielenkiinto pysyy myös koko ajan hyvin yllä ja leffa etenee sopivalla tahdilla.

  *** 1/2

  Reply
 3. Puolikas lisää Jättiläiselle. Salmenperän paras ohjauksellinen onnistuminen toistaiseksi. Pekko Pesosen kässäri on tehty huolella ja vaivaa nähden. Ehkä viimeinen puolituntinen on tarinan osalta aavistuksen laimea alkuun verrattuna, mutta toimii toki sekin omalla painollaan. Volanen on kyllä todella hyvä roolissaan. 3½

  Reply

Leave a Comment