Joker

Director
Todd Phillips
Runtime
2 h 02 min
Release Date
2 October 2019
Languages
English
Country
 Canada United States of America
Genres
Crime, Thriller, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Nyt jysähti sellainen leffa että oksat pois! Tämä menee heittämällä 100 joukkoon, mikä on omalla kohdalla äärimmäisen harvinaista herkkua ensikatselun perusteella, mutta nyt ei jäänyt mitään epäselvyyksiä. Kässäri on yhtä aikaa tumma, syvällinen, hauska ja kylmäävän dramaattinen tutkielma psyykkisistä haavoista ja väkivallan syistä modernissa yhteiskunnassa. Joaquin Phoenix tekee häikäisevän roolisuorituksen, joka tulee jäämään ikuisesti elokuvahistoriaan. Lawrence Sherin kameraratkaisut ovat kohtauksesta toiseen huikean hienoa katseltavaa ja leffan upea äänisuunnittelu tukee hienosti visuaalista ilmettä. Kaikki osa-alueet toimivat harvinaisen loistavalla tavalla, mutta nimenomaan maaginen tunnelma on silti se hallitsevin seikka. Täysin käsittämätöntä on se, että ohjaaja on Todd Phillips, joka tunnetaan Hangover leffoista ja muista löysistä komedioista. Nyt tosin muuttuu tämä asia (IMDB 9.4 tällä hetkellä). En olisi ikipäivänä voinut uskoa, että Phillips pystyy luomaa jotain tämän tyylistä. Mahtava yllätys. Tämä on absoluuttinen klassikko heti syntyessään ja olen varma että arvostus vain nousee toisella katselulla, joka seuraa toivon mukaan hyvin pian.
*****  Tipov  3.10.2019

8 thoughts on “Joker”

 1. Hyvä leffa ehdottomasti ja olin jo antamassa 4 staraa mutta loppu ei täysin meikän silmään toiminut. Joaquinin roolisuoritusta ei voi olla kehumatta liika, kuten ei visuaalisuutta tai erittäin onnistunutta äänisuunnitteluakaan (soundtrack on täyttä dynamiittiä ja eri biisit sopivat valittuihin kohtauksiin kuin naulattu). Silti ennakko-odotukset (Tipov!) olivat niin valtavat, että pieni pettymyksen maku tästä kuitenkin (jotenkin) jäi. Kunhan 4k-version hinta hieman laskee, täytyy laittaa se tilaukseen.
  ***½

  Reply
  • ****1/2 Phoenixiltä oikeastaan täydellinen suoritus, ja kuten aina niin kaikki oikeastaan näyttelevät itseään ja kun hahmo osuu kohdalleen, niin sitä on nautinto katsoa. Phoenix puheli Oscar-gaalassa surkuhupaisia höperyyksiä lehmien sortamisesta, kun niiltä ryöstetään maidot pois. Tämä pitää katsella uusiksi piakkoin.

   Reply
 2. Kyllähän tämä varsin hieno elokuva oli! Äänimaailma, kuvaus, Phoenix ja Philipsin ohjaus ovat aivan napissa. Kässärissä ehkä pieniä häiriötekijöitä, mutta oikein mainio teos jo ekalla katselulla. Tipiltä kyllä uskomaton loveen lankeaminen jo ensitreffeillä!

  ****

  Reply
 3. Toinen katselukerta takana ja onhan tämä mahtava leffa! Elokuva on nautintoa alusta loppuun, mutta varsinkin Joaquinin huikea roolisuoritus sekä upea visuaalinen ilme ansaitsevat erityismaininnan.
  *****

  Reply
 4. Erittäin laadukas tuotos. Yllätti positiivisuudellaan, sillä en odottanut mitään suuria karmeasta hehkutuksesta huolimatta. Joaquin Phoenix onnistuu roolissa erinomaisesti, jopa voisi sanoa että mielettömän hyvä tulkinta. Miljöön ja myös ykstyiskohtien kuvaus on aivan huippuluokkaa, vaikka myönnän, että tarinan kerrtontaa ja itse tarinaa arvostan yleensä näitä seikkoja selkästi enemmän. Itseäni häiritsee tällainen psykologinen “kikkailu”, jossa jätetään tapahtumien kulku katsojan järkeiltäväksi ja ns. oikeita lopputuloksia voi olla useita. Ehdottomasti onnistuneen puoleen kääntty kokonaisuus joka tapauksessa.
  ***½

  Reply
 5. Uusintakatselulla puolikas lisää arvosanaan. Kokonaisuus on erittäin hieno. Tunnelma pysyy upeasti yllä koko ajan ja mahtavan kuvauksen lisäksi jylhä jousimusiikki on mitä mainiointa. Käsikirjoituksen muutamat ratkaisut ovat epäuskottavia, tämä on ehdottomasti leffan pahin (ja ainoa) ongelma. Mestariteos silti kyseessä.

  **** 1/2

  Reply

Leave a Comment