Poster for the movie "The Moonlight Sonata"

Kuutamosonaatti

Director
Olli Soinio
Runtime
1 h 26 min
Release Date
4 November 1988
Languages
suomi
Country
 Finland
Genres
Comedy, Horror, Thriller

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Harvoja suomalaisia kulttiteoksia. Kari Sohlbergin kuvaus on paikoin hyvinkin tunnelmallista. Kari Sorvalin “silvu plee” tekee aina vaikutuksen, samoin Mikko Kivisen ulvonta kuutamoon.
**½  Tipov 14.5.2015

 

4 thoughts on “Kuutamosonaatti”

 1. Tää saattaa hyvinkin olla kulttiteos, mutta se on ainakin varma, että tää on ihan hirveetä roskaa. Muistelin et pikkupoikana tää olis ollu tosi jännä, mutta tossa pari kuukautta sitten kun katoin, niin aiheutti lähinnä myötähäpeää. Jaksoin loppuun asti sivusilmällä, joten siitä tuo puolikas.
  ½

  Reply
 2. Kuutamosonaatissa on kieltämättä indie-leffalle ominaisia piirteitä eli karkeita kulmia löytyy aika paljon. Tiina Björkmanin näyttelijäntaidot ovat myös hyvin rajalliset, mikä tuo tönkköyttä kerrontaan. Sen sijaan Kyyrölän perhe on hyvin roolitettu, Soli Labbartin hoitaessa äidin roolin, Kivisen ölistessä sekavia ja Kari Sorvalihan nappasi tästä jopa ansaitun Jussi-pystin takanreunalleen. Jotain mukavaa nostalgiaa tämä meikäläisessä aina herättää. 2½

  Reply
 3. Kyllä tästä pari tähteä lähtee. Tätä mainostettiin aikanaan Suomen ensimmäisenä kauhuleffana ikärajan ollessa k-14. **

  Reply
 4. Tuli tämä myös katseltua ekan kerran muutamaan kymmeneen vuoteen. Ihan sopivan karhakka ja kepeän letkeä kasarimeiningin mukainen tunnelmahan tässä on, vaikka meininki onkin aika kotikutoinen. Sorvalin “Tehdäänkö kissasta rukkaset?” sai kyllä nauruhermot remahtamaan.

  ** 1/2

  Reply

Leave a Comment