La Règle du jeu

Director
Jean Renoir
Runtime
1 h 50 min
Release Date
8 June 1939
Languages
French
Country
 France
Genres
Drama, Comedy, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Jean Renoirin tunnetuin työ luetaan elokuvahistorian suuriin saavutuksiin. Itse pidän tätä sievistelevää draamaa puuduttavana kokemuksena, enkä löydä siitä sitä ohjauksellista näkemystä, josta Renoiria on hehkutettu.
*½  Tipov 22.10.2016

 

2 thoughts on “La Règle du jeu”

  1. Renoir on mielestäni leffahistorian yliarvostetuimpi ohjaajia. Annoin vielä toisen mahdollisuuden tälle teokselle josta en ensi katselulla lainkaan pitänyt, mutta fiilis ei juuri parantunut. Pelkkää yleiskuvaa kun käytetään ja puhtaasti dialogin varassa mennään, niin hyvin raskas ja puiseva kokemus on tuloksena. 1½

    Reply
  2. Joukko yläluokan väkeä kokoontuu viikonlopuksi linnanherran tiluksille kaneja metsästämään. Illalliset ja majoituspaikka tarjoavat tietenkin mahdollisuuksia pieniin paheisiin ja muuhun mukavaan. Jean Renoirin suuri klassikkoteos on hahmoiltaan ja tarinaltaan ihan kelpoa ja hauskaa katseltavaa. Visuaalinen puoli ja ohjauksen hienoinen vanhahtavuus vievät parasta terää leffalta eikä tämä nykykatsojan silmissä enää mikään valtava elämys ole.

    Natsit määräsivät aikanaan Ranskan valloitettuaan kaikki elokuvan kopiot poltettavaksi ja elokuva katosi maailmankartalta. Kuitenkin vuonna 1956 leffa löydettiin kätkettyjen filmirullien joukosta ja saatiin restauroitua jälkipolville katseltavaksi.

    ***

    Reply

Leave a Comment