Leaving Las Vegas

Director
Mike Figgis
Runtime
1 h 52 min
Release Date
27 October 1995
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tää on kyllä loistava elokuva, Cage vetää mahtavan roolin, musiikit iskevät, tunnelma hyvä, erittäin hyvää katsottavaa, ei ihan täydellinen, mutta Top 100 -kamaa kyllä (edelleen)
*****-  Puppe 16.12.2009

4 thoughts on “Leaving Las Vegas”

 1. Maaginen tunnelma. Declan Quinn onnistuu kuvaajana tallentamaan erinomaisesti öisen Vegasin huuruiset tunnelmat. Ekat kymmenen minuuttia on aavistuksen jäykkää, mutta sitten palaset loksahtavat kohdalleen. Sekä Cagelta (ansaittu Oscar) että Elisabeth Shuelta uran ylivoimaisesti parhaat roolit. Kuvauksen ja musiikin harmonia on paikoin huikaisevaa. Erityisesti Stingin biisit useissa hidastuskuvajaksoissa nostavat ihokarvat pystyyn kerta toisensa jälkeen.

  Ohjaaja Mike Figgis ei ole missään muussa työssään päässyt lähellekään tätä tasoa sisällön tai visuaalisuuden suhteen, mutta tällainen mestariteos on jo riittävä saavutus. John O`Brien, jonka kirjaan kässäri perustuu, teki itsemurhan pari viikkoa projektin käynnistymisen jälkeen ja se loi varmasti oman synkän tunnelmansa kuvauksiin. O`Brienin kirja ei tekstinä ole kummoinen, mutta osin ilmeisesti tosipohjainen tarina on todella väkevää kamaa. 5

  Reply
 2. Tämä on kyllä tunnelmaltaan aivan mahtava elokuva! Hämyinen Las Vegas, humalainen Nicolas Cage ja tyrmäävä, mutta herkkä Elisabeth Shue. Täydellistä elokuvanautintoa alusta loppuun. Mike Figgis on onnistunut mielettömällä tavalla luomaan erikoisen, tunnelmallisen ja hämyisen humalaisen fiiliksen tähän leffaan.

  *****

  Reply
 3. Amerikkalaisissa elokuvissa humalaisia ja juoppoja näytellään yleensä huonosti verrattuna suomalaisiin elokuviin, jossa se tulee näyttelijöiltä luonnostaan. Jos ei ole ollut kunnon kännissä, niin mitenkäs näyttelet. Nicolas Cage on poikkeus. Hän vetää kännihuuruisella suorituksella elämänsä roolin ja kemia Elisabeth Shuen kanssa toimii. Top-100 leffa ehdottomasti, mutta ei kuitenkaan kärkeä. Ehkä tässä jotain käännettä jää vielä odottamaan. Yli nelonen, joten laitetaan ****1/2

  Reply
 4. En voi (edelleenkään) ymmärtää muiden kovaa hehkutusta tälle. No joo, Nicolas Cage on hyvä roolissaan, kuten hän useimmiten on. Aiheena vaan väsyttää nämä kuvaukset jostain juoposta elämäänsä kyllästyneestä/vähät välittävästä äijästä.
  Tusinakamaa kaikkinensa, arvosana pysyy ja siitäkin puolikas pitää antaa puhtaasti Vegasin suht onnistuneesta hämyisästä kuvauksesta, mutta sekään ei kokonaisuutta pelasta.

  **½

  Reply

Leave a Comment