Lincoln

Director
Steven Spielberg
Runtime
2 h 29 min
Release Date
16 November 2012
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Paljon kehuja kerännyt Abe-leffa oli hieman puiseva ja erinomaisesta näyttelijäkaartista huolimatta pieni pettymys. Puolet tähdistä tulee pelkästään Daniel Day-Lewisin erionomaisesta suorituksesta Lincolnina. Alkukohtaus oli kyllä aikamoinen järkytys, tuntui kun olisi kattonut jotain halpaa tv-leffaa, onneksi taso parani tästä huomattavasti.
***+  Konda 9.1.2013

Pitkälti keskustelujen ja puheiden varaan rakentuva kuvaus Lincolnin panoksesta orjien vapauttamiseen. Day-Lewis tekee tosiaankin hienon roolin. Pitkästä aikaa kelvollinen leffa Spielbergiltä.
***  Tipov 12.1.2013

Olipas puuduttava kokemus ja tylsä leffa. Day-Lewis piti lähinnä mielenkiintoa yllä, mutta ei voinut yksin pelastaa raskasta elokuvaa.
**-  Puppe 27.2.2013

1 thought on “Lincoln”

  1. Ensimmäinen kolmannes on kerronnaltaan erittäin raskassoutuista menoa. Happi kulkee hieman paremmin sen jälkeen, mutta liian näytelmänomainen vaikutelma tästä jää. Day-Lewis pelastaa suorituksellaan kolmosen Spielbergin historiakatsaukselle, joka kyllä aiheeltaan on mielenkiintoinen. Turhaa alleviivaamista olisi voinut paikoin voinut jättää vähemmälle. 3

    Reply

Leave a Comment