Lost in Translation

Director
Sofia Coppola
Runtime
1 h 42 min
Release Date
18 September 2003
Languages
Japanese, English
Country
 Japan United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Oli tsekattava Lost in Translation uudestaan ja vähän sama fiilis oli nyt kuin ekalla kerrallakin eli aika kuivakka pätkä. Välillä oli kyllä ihan hyviäkin kohtia ja Bill Murray on hyvä, mutta kokonaisuutena vajaa.
Konda 25.9.2005

Tää nousee nyt kyllä kohisten listalla. En oo aiemmin uskaltanu ihan näin kovaa arvosanaa antaa, mutta tää on vaan niin loistava teos, että tätä haluaa katsoa koko ajan uudelleen ja uudelleen. Semmoinen pieni suuri elokuva!
*****-  Puppe 15.11.2010

Lost in Translation taas katsottu itsekin ja on se siitä erikoinen leffa tosiaan että se paranee joka katselu kerralla. Ei ois uskonu kun ekan kerran tän näin et se joskus nousis listalle, mutta niinhän siinä nyt käy.
**** ½  Konda 18.11.2010

Lost in Translation tuli muuten tossa myös tarkistettua, koska Puppe ja Konda sitä ainakin on niin kovin hehkuttaneet. En kyllä vieläkään ihan syty samalle tasolle kuin te. Murrayn kieltämättä loistavasti ilmentämä kuivakka olo tarttuu liiaksi katsojaan ja tiuku kulkee liian hitaasti leffaa toljottaessa. Tietyllä tavalla pikkunätti toki, mutta joku vetovoima tästä puuttuu. Ehkä niukin naukin se kolme tähteä voi hellitä.
***  Tipov 18.1.2010

Tässä leffassa on jotenkin käsittämättömän harmoninen fiilis (etten jopa sanoisi zeniläinen), jota tarinan näennäinen hitaus ja vähäeleisyys ei suinkaan kalva, vaan ruokkii. Todella makea elämys, kirsikkana Bill Murrayn mahtava roolisuoritus. Tuli laitettua uudelle listalle kyllä liian alas.
*****-  Konda 3.2.2013

7 thoughts on “Lost in Translation”

 1. Aina kun tän kattoo, niin tulee valtava into lähtee Japaniin ja mielellään just Bill Murrayn kanssa (Scarlettkin saa tietysti tulla mukaan). Loistava elokuva, jossa useita mahtavia kohtauksia. Jatkaa ehdottomasti korkealla meikän uudella listalla.
  *****

  Reply
 2. Jälleen tuli katsottua tämä huikea leffa. Loppukohtaus on niin mahtava, että teki mieli kattoo pätkä heti uudestaan. Tyydyin tällä kertaa kuuntelemaan Just Like Honey-biisiä uudelleen ja uudelleen.
  *****

  Reply
 3. Mä en pääse zen-fiilikseen Lost in Translationin kanssa. Aika moni kyllä pääsee friikkeihin kuuluvien fanien lisäksikin, mistä olen hivenen kateellinen. Murray on loistava pääosassa joka on taatusti luotu häntä silmälläpitäen. Sofialle tyypillisessä hitaassa kerronnassa ja niukassa ilmaisussa on tiettyä viehätystä, mutta paikoitellen jään kyllä hieman haukottelemaan. Hyvä leffa kuitenkin. 3

  Reply
 4. Japanin reissu peruuntui, joten lievittääkseni tuskaa katsoin jälleen kerran Lost in Translationin. Mahtava pätkä joka ei petä koskaan.
  *****

  Reply
 5. On vaikea kuvailla, mikä tekee tästä viiden tähden leffan, Murrayn ja Johanssonin kemia pelaa. Tunnelma pysyy. “The world as you knew it, is gone forever” on ykkösline.

  Reply
 6. Kulttuurien törmääminen, leffan perusvire ja tunnelma, ohjaus, käsikirjoitus ja näyttelijöiden hienovireiset suoritukset tekevät tästä mahtavan elokuvan, johon ei kyllästy. Monta hersyvän hauskaa kohtaa, jotka toimivat juurikin palasten yhteenloksahtamisen ja hienovireisyyden ansiosta.

  Kaipuu Japaniaan iski valtoimenaan taas tämän katseltuaan. Hyattiin mars!

  *****

  Reply

Leave a Comment