Loving Vincent

Director
Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Runtime
1 h 35 min
Release Date
22 September 2017
Languages
English
Country
 Poland United Kingdom
Genres
Animation, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Loving Vincent on melkoinen tapaus elokuvahistoriassa. Vincent Van Goghista kertova tarina on kuvitettu kokonaan maalaamalla. Elokuvaa varten tehtiin yli 60 000 öljyvärimaalausta noin 150 maalarin toimesta. Tyyli jäljittelee tietenkin Van Goghin perintöä.

Alussa koin häiritsevänä hahmoissa näkyvän värinän, joka syntyy kun kuviin tuodaan liikettä. Tähän kuitenkin tottui melko pian ja sen jälkeen tyylistä alkoi nauttia. Sisällöllisesti leffa toimii myös. Hieman liikaa keskitytään spekuloimaan Van Goghin epäselväksi jääneellä kuolemalla, mutta kyllä miehen elämästä onneksi muitakin puolia avataan. Huima hatunnosto ohjaajapariskunnalle (Dorota Kobiela ja Hugh Welchman). Tämä on taide-elokuva sanan täydessä markityksessä.
****  Tipov 31.10.2017

1 thought on “Loving Vincent”

  1. Mielenkiintoinen toteutus kyllä. Harmi vain, että osa kuvista näyttää aika heikolta ja suurin osa taas todella hyvältä. Tuo värinä myöskin välillä on mielestäni liioiteltua ja häiritsee. Tarina oli alkua lukuunottamatta hyvin mukaansatempaava. Kokonaisuutena mielekäs ja hyvä elokuva.

    ***

    Reply

Leave a Comment