Mank

Director
David Fincher
Runtime
2 h 12 min
Release Date
13 November 2020
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, History

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Leffa Citizen Kanen käsikirjoittajasta Herman J. Mankiewiczistä onnistuu mielenkiintoisena henkilökuvana. Ajan henkeä kunnioittaen tyylitelty mustavalkokuva on nättiä katseltavaa. Gary Oldman nimiroolissa on jälleen kerran todella vahva ja mieleenpainuva. Fincher tekee jälleen hyvää duunia ohjaajan pallilla, vaikka olisikin voinut hieman typistää leffan pituudesta.
***½  Puppe

2 thoughts on “Mank”

  1. Kauan odotettu Mank oli sävyltään vähän erilainen elokuva kuin odotin, mutta mielenkiintoinen henkilökuva ehdottomasti. Loppu oli sen verran vahva, että puolikas tulee vielä siitä lisää. Mustavalkoisuus oli tässä ehkä hieman kyseenalainen valinta, en ole varma oliko se tarpeellinen veto Fincheriltä, mutta kiinnostava lisä miehen komealle uralle tästä tuli.
    ***½

    Reply
  2. Toisella katselulla hieman häiritsi se tahallisen teennäinen sävy, minkä Fincher on tähän valinnut. Ehkä se on kunnianosoitus vanhan ajan tyylille, mutta se käy välillä rasittavaksi. Dialogin papatus on välillä myös liiallista, mikä toki sekin on old school-tavaramerkki. Loppupuoli on tosiaan alkupuolta parempi ja kyllä tässä kiinnostavia juttuja on, kun historiallisia henkilöitä ja legendaarista projektia käsitellään. 3

    Reply

Leave a Comment