Melancholia

Director
Lars von Trier
Runtime
2 h 16 min
Release Date
26 May 2011
Languages
English
Country
 Germany Denmark France Sweden
Genres
Drama, Science Fiction

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Melancholia oli raskaudessaan melkoinen, joten en ihmettele, että Von Trierin vaimokin on välillä huolissaan miehensä mielenlaadusta.
Tane 20.12.2011

Melancholia sen sijaan miellytti lievästä raskaudestaan huolimatta. Tunnelma oli kiehtova ja kuvaus erittäin kaunista. Tyypillistä Von Trieriä eli vahvaa sisältöä pienellä raskaudella höystettynä. Melancholian myötä Von Trier nousee jo hyvin lähelle listaa (ohjaalista toim. huom.) ja on itse asiassa ensimmäinen putoaja.
***  Tipov 28.1.2012

Mielettömän hieno alku liikkuvilla valokuvilla, jotain täysin ennennäkemätöntä, uskomaton dynamiikka ja valaisu! Ohjauksessa mielestäni hieman puutteita ja tarina ei ehkä ole aivan eheä, vai liekö vain elokuvan kaksiosaisuus hämäsi… Myös kameran jatkuva tahallinen heiluttelu oli paikoin ärsyttävää. Tarviiko sitä dogmaa yrittää väkisin tunkea sekaan?
**½  Puppe 8.1.2013

Puolikas tulee lisää toisella katselulla. Kuvauksellisesti ehdottomasti parasta von Trieriä mitä tähän asti on nähty. Paikoin suorastaan huikaisevia kohtauksia.
***½  Tipov 22.5.2013

1 thought on “Melancholia”

  1. Ristiriitainen työ Von Trieriltä. Johdanto on upea, kuten Puppe mainitsi. Maailmanlopun ja masennuksen tunnelmat tulevat myös hyvin esiin, mutta kerronnan hitaus tuntuu paikoin liian raskaalta ja tuo selkeä kaksiosaisuus ei myöskään ihan saumattomasti istu kerrontaan. Vahvoja rooleja kuitenkin Kirsten Dunst etunenässä (John Hurt vetää myös mainion pikkuroolin) ja sisällön suhteen kunnianhimoa kyllä riittää. 3

    Reply

Leave a Comment