Moneyball

Director
Bennett Miller
Runtime
2 h 13 min
Release Date
22 September 2011
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Ihan hyvin toimii. Melkein voi suositella katsottavaksi, vaikka ei baseball kauheasti kiinnostaiskaan. Ja olihan Pöppikin antanut kolmosen.
***  Tipov 16.3.2012

4 thoughts on “Moneyball”

 1. Tää on tullut katsettua useamman kerran ja meikä kyllä pitää. Varsinkin alussa tässä on todella hyvä syke ja vaikka loppu ei aivan yhtä hienosti toimi, niin reilu pari tuntia elokuvan parissa kiitää kuin siivillä. Urheiluleffojen kliseitähän tässä tietty on, mutta kun ne tän leffan kohdalla perustuu täysin todellisuuten (siis sen osalta mitä kentällä tapahtui), niin ne ei meikää ainakaan niin paljoa haittaa. Brad Pittin ja Jonah Hillin välillä on onnistunut kemia ja kaverit onkin todella hyviä päärooleissa.
  ****½

  Reply
 2. Bennett Miller ei ole vielä heikkoa leffaa tehnyt. Miehellä on kiinnostava, hyvin näyttelijälähtöinen tyyli ja tälläkin kertaa nähdään onnistuneita suorituksia sillä saralla. Varsinkin Jonah Hill on osassaan mainio. Loppupuolella mielestäni pelikohtaukset ovat liian pitkiä ja leffan rytmin kannalta ne ovat ongelmallisia. Siitä huolimatta dramatisointi on kokonaisuutena onnistunut hyvin, sillä baseballin pelaaja-arviointi ja seuran johtamiseen liittyvät kuviot eivät aiheena kuullosta kovin elokuvallisilta. Mielellään tämän katsoi nyt toisenkin kerran. 3

  Reply
 3. Millerin ohjaus on onnistunutta ja Pittin ja Hillin välinen kemia on mainiota seurattavaa. Seymour Hoffman taas kerran tekee kivan pienen roolin valmentajana. Oikein onnistunut kokonaisuus.

  *** 1/2

  Reply

Leave a Comment