Moonlight

Director
Barry Jenkins
Runtime
1 h 51 min
Release Date
21 October 2016
Languages
English, Italian
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Vahvan tunnelmallinen ja tyylikkäästi kuvattu leffa Barry Jenkinsiltä. Nuoren miehen kasvutarina on jaettu rohkeasti kolmeen ajallisesti irrotettuun jaksoon ja se toimii. Dialogin rytmi on tehty selvästi tarkoituksella hitaaksi, mutta se tuntuu silti luontevalta ja näyttelijät tekevät kautta linjan hyvää työtä.
***½  Tipov 22.2.2017

4 thoughts on “Moonlight”

 1. Näyttelijät ja ohjaus toimii ja kässäri on aikas rautainen. Kuvaus on mielestäni välillä jopa häiritsevää liiketoiston ongelmineen, välillä taasen hienosti valaistua ja tyylikästä maalailua. Vahva tarina ja kokonaisuutena oikein hyvä elokuva.

  *** 1/2

  Reply
 2. Tämä oli mulle kyllä karkea pettymys. Viimeinen 20 minuuttia vähän paransi ja veti yhteen elokuvaa, mutta ei tässä mitään erityistä ollut, jos ei lasketa sitä, että gangstakulttuurissa ei ole helppoa homona. Ei voi tajuta, miten meni La la landin ohi Oscareissa. *1/2

  Reply
 3. Hyvä kun kiusaamisesta ja syrjimisestä tehdään vahvoja ja ajatuksia herättäviä tarinoita, siitä pisteet Moonlightille. Mutta ei tämä minusta toteutukseltaan kovin erikoinen ollut. Keskitasoa niinkun tähdistä näkee.

  2,5

  Reply
 4. Vahvasti näytelty ja hyvin ohjattu leffa. Tarina oli aika perinteinen, mutta kuitenkin tuoreen tuntuinen. Hidas tempo olisi saattanut olla pätkän kuolemaksi, jollei homma olisi ollut niin hyvin ohjaajan ja näyttelijöiden hallussa. Siitä olen tosin samaa mieltä Tanen kanssa, että La La Land oli parempi leffa, mutta kaverin puoltoista tähteä tuntuu kyllä aikamoiselle ylireagoinnille, varsinkin kun miettii mitä roskaa elokuvamaailma on täynnä.

  Oli näköjään jollain muullakin liikkeentoiston kanssa ongelmia, luulin aluks et se oli meikän uuden telkun vika.
  ***½

  Reply

Leave a Comment