Poster for the movie ""

Moulin Rouge!

Director
Baz Luhrmann
Runtime
2 h 07 min
Release Date
16 May 2001
Languages
French, Spanish, English
Country
 Australia United States of America
Genres
Romance, Drama, Music

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Omassa lajityypissään täysin ylivoimainen teos. Yleensä inhoan musikaaleja, mutta Moulin Rougen huikea tyylikkyys ja sirkusmainen vauhti tempaisee täysillä mukaansa. Silloin kun teeskentely tuntuu “aidolta”, on ohjaaja saavuttanut jotain poikkeuksellista. Baz Luhrmann sekoittaa usein rohkeasti erilaisia tyylejä ja tällä kertaa miksaus osuus loistavasti kohdalleen.
****½  Tipov 20.11.2015

3 thoughts on “Moulin Rouge!”

 1. Ei oo meikäkään mikään musikaalien fani ja muistini mukaan en tästäkään pitänyt, mutta kun Tipi lohkas noin isot pisteet, niin pitihän Moulani uudestaan tsekata. Ikävä kyllä muistikuvat oli aivan oikeat ja aika kärsimystä tän uudelleen läpi selaaminen oli. Hirveetä meluamista ja säntäilyä koko leffa ja kun juonikin (“hauskoine” yhteensattumineen) on ikiaikainen ja tuhanteen kertaan nähty, niin eipä tätä tarvii enää koskaan uudelleen kattoo. Pari ihan onnistunutta musiikkikohtausta tästä tosin löytyy ja niistä puolikas lisää.

  Reply
 2. Ihana tarina jonka huippunäyttelijät nostavat korkeammalle tasolle kuin mihin pelkkä käsikirjoitus yltäisi. Musiikki on iso osa kokonaisuutta ja se toimii onneksi täydellisesti. Visuaalisesti leffa on upeaa katseltavaa ja kestää varmaan aikaa. Pikkuisen kun olisi rauhallisempaa meno joissain kohtaa, niin ei tarvitsisi puolikasta tähteä rokottaa.

  4,5

  Reply
 3. Ymmärrän kyllä mainiosti jos tämä leffa jakaa mielipiteitä. Tää on ilman muuta love or hate -tyylinen tykitys. Itse arvostan tätä joka katselulla vain enemmän. Vaikka Luhrmannin kerronta on pinnalta katsoen kaoottista, on kokonaisuus silti hyvin hallitusti kirjoitettu ja ohjattu. Tässä tehdään tietoisesti melodramaattista ja oopperamaista sirkusta, jonka sisällä sykkii kuitenkin iso sydän. Menneen maailman miljöön sekoittaminen moderneihin hittibiiseihin on sekin yllättävä ja toimiva yhdistelmä. Ewan McGregor ja Nicole Kidman pääsevät todellakin revittelemään rooleissaan ja Jim Broadbent on erittäin mainio tirehtööri. Leikkaus on harvinaisen rajua ja energistä, vaikka yhdynkin Ingridin näkemykseen siitä, että muutama rauhoittava jakso olisi tehnyt elokuvan rytmille palveluksen. Moulin Rougen värejä ja tunteita ryöppyävä maailma tarjoaa kuitenkin armottoman leffatripin, jonka haluan käydä tasaisin väliajoin aina uudestaan läpi. 4½

  Reply

Leave a Comment