4 thoughts on “Munich”

 1. Katsoin nyt vasta ekaa kertaa. Myönnän että olen potenut tätä leffaa kohtaan todella negatiivisia ennakkoasenteita, en oikein edes tiedä miksi näin oli. Ilokseni täytyy todeta, että ennakkoasenteeni olivat totaalisen väärässä. Todella laadukas ja hyvin tehty leffa. 1970-luvun ymräristö onnistutaan vangitemaan hienosti ja tunnelma on muutenkin erinomainen läpi leffan. Toimintakohtauksissa ei ammuta yli, joka olisikin ollut erittäin paha virhe eikä lainkaa elokuvan luonteeseen sopivaa. Spielberg osaa näköjään tehdä edelleen hienoa työtä. Läväytä heti ekalla katsomalla monta tähteä.

  ****

  Reply
 2. Vuonna 2005 on näköjään mennyt ohi todella hyvä leffa, mutta onneksi se osui lopulta käsiin 13 vuotta myöhemmin. Tosi tapahtumien innoittamassa tarinassa viiden miehen joukko jahtaa terroristeja Munchenin Olympialaisten jälkeen.

  Parasta leffassa on se että päähenkilöiden persoonia tuodaan esiin, eli draman aineksia on saatu sopivasti mukaan toiminnan lomaan. Luonnollisesti eniten annetaan tilaa joukkion johtajalle, jota näyttelee sympaattinen ja roolissaan todella uskottava Eric Bana. Casting kaikenkaikkiaan osunut nappiin leffassa.

  Tunnelma on sopivan tiivis, ja vaikka en ole 70-lukua elänyt niin uskoisin että ajankuva on uskottava. Olikin virkistävää katsoa leffaa jossa jokaisella ei ole joku älylaite kourassa, eikä satelliitti kuvaa jokaista liikettä. Sitähän tämän genren leffat on nykyään täynnä.

  Tähtiä pitää antaa hyvin, taitavasta työstä.

  4

  Reply
 3. Munich on tullut kahteen otteeseen katsottua. Ekalla kerralla oli vaikeuksia päästä loppuun asti. Toisella kerralla pidin vähän enemmän, mutta hyvin raskas kokemus sekin oli. Tempo on mielestäni puuduttavalla tavalla hidas, eikä kerronta vie mukanaan. 2

  Reply
 4. Spielbergin leffa on pieni pettymys, vaikka ihan hyvä elokuva onkin. Henkilöhahmojen yliampuvuus ja käsikirjoituksen nyanssit vievät parhaan terän tarinalta, vaikka ohjaus ja tarinankuljetus ovatkin paikallaan. Toiminnan ja draaman tasapaino ei ole ihan vaa’assa.

  ***

  Reply

Leave a Comment