Prometheus

Director
Ridley Scott
Runtime
2 h 04 min
Release Date
8 June 2012
Languages
, English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Adventure, Mystery, Science Fiction

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Vuoden ehkä odotetuin leffa meikälle ja pettymyshän se luonnollisestikin oli. Visuaalisesti ja osin myös juoneltaan ihan hieno elokuva, mutta puutteita oli niin paljon että se söi kyllä pahasti elokuvanautinnosta.

Leffa oli kaiken kaikkiaan melkoisen poukkoileva ja jotenkin epäharmoninen. Välillä se soljui mukavasti eteenpäin mutta sitten tuli yht’äkkiä joku ihmeellinen juonellinen ratkaisu joka rikkoi elokuvan kerronnan. En yhtään ihmettelisi jos jälkeenpäin kävis ilmi että leffan ois ohjannu parikin eri kaveria vuorotellen. Kaikkein pahinta leffassa oli kuitenkin henkilöhahmot, siis niin kliseisiä kun voi ja olla. Ja melkoisiksi pölkkypäiksi kirjoitettuja, varsinkin ns. “tiedemiehet”, jotka olisi voitu repiä suoraan vaikka Rantakylän Yläasteen 10 luokan kemian tunnilta. Ainoa pelastus oli Michael Fassbenderin erittäin hyvä rooli cyborgina.
**½  Konda 1.6.2012

Odotukset ei olleet korkealla mm. Von Greatin arvion jälkeen ja hyvä näin koska täysin valju ja mitäänsanomaton elokuva on kysymyksessä. Varsinkin alkupuolella ei saada minkäänlaista tunnelmaa aikaiseksi. Ei tunnu tosiaankaan siltä että oltaisiin vieraalla planeetalla mystisten kysymysten äärellä, vaan paremminkin siltä, että ollaan jossain disneylandin huvipuistossa pelleilemässä. Mahtipontinen aihe, onneton toteutus.
*½  Tipov 14.9.2012

Toinen katselukerta ja arvosana laski pahasti. Leffan henkilöhahmot on vaan niin käsittämättömän pahveja ja epäaitoja. Mä jo ekan katselukerran jälkeen valitin miten leffan tiedemiehet oli ihan hirveitä spedejä ja nyt näkemys vahvistui vain entisestään. Oon melko varma ettei noi pellet pärjäis suomessa edes yläasteen kemian maikkana, niin heikko on porukan tieteellinen näkemys. Ja sit tonne valovuosien päähän lähetetään äijä, joka on alusta asti täysin epävakaa ja ensimmäisen vastoinkäymisen tullessa kilahtaa ihan täysin. Leffassa johtoporrassa kehuu, että kyseessä on triljoonan dollarin projekti ja niinpä he haluavat pitää päätösvallan käsissään. No oisko siitä budjetista herunu edes pari dollaria psykologin palkkioihin (ois vaikka soittanut Maijalle), niin ois voinu vähän ennakkoon scoutata, että minkälaista porukkaa sinne reissuun oikeen lähetetään.

Kässäri on muutenkin suurelta osin aika hirveä, vaikka itse pääideassa, finding your creator, olisi ollut potentiaalia vaikka minkälaiseen tutkiskeluun. Ei liene yllätys, että sekin mahdollisuus on ohitettu muutamalla todella naiivilla dialogin pätkällä. Voi helvetin helvetti kun sapettaa tällainen potentiaalin tuhlaus!!!
*½  Konda 28.5.2013

4 thoughts on “Prometheus”

 1. Katsoin ekaa kertaa. En nyt kyllä yhtyisi Kondan ja Tipin synkkiin arvioihin. No okay, Kondan arviot naurettavalla tasolla olevista tiedemiehistä kyllä pitävät valitettavan hyvin paikkansa. Samoin yhdyn näkemykseen tarinan kerronnan poikkeavuudesta. Parasta on ihan elokuvan loppu. Miksikö? Luodaan hyvin pohja Alienin tapahtumille. Nostalgia jyrää 🙂 Pelkästään siitä tähti lisää.
  ***

  Reply
 2. Prometheuksen kohdalla pettymys oli ekalla katselulla niin raju, että kesti 10 vuotta ennen kuin uskaltauduin uusintaan. Niin, kyllä Kondan mainitsemat pointit kertovat sisällöstä sen oleellisen. Toki tämän nyt läpi katseli, kun ei mitään odotuksia enää ollut, mutta päätuomio on se, että vahva aihe onnistuttiin pilaamaan tusinamaisilla latteuksilla. Mitään erityistä mielenkiintoa tarina ei tosiaankaan herätä, vaan kyseessä on toistaiseksi (eli kuuden osan jälkeen) Alien-sarjan heikoin lenkki. 2

  Reply
 3. Itselläkin tuli näköjään melkein se 10v edellisestä katselukerrasta. About samat fiilikset kuin vuosikymmen sitten, potentiaalihan tässä olisi ollut huomattavasti parempaan. Nostetaan puolikkaalla myös tämän arvostelua, on kuitenkin visuaalisesti ihan laadukkaasti tehty.
  **

  Reply

Leave a Comment