Poster for the movie "Reindeerspotting - Escape From Santaland"

Reindeerspotting – pako Joulumaasta

Director
Joonas Neuvonen
Runtime
1 h 24 min
Release Date
9 April 2010
Languages
suomi
Country
 Finland
Genres
Documentary, Foreign

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Todellakin autenttista kotivideomateriaalia, ihan tulee omat vanhat kännisekoiluvideot mieleen. Ei tässä ehkä suurempaa sanomaa ole tai muutakaan, mutta mielenkiintoinen katsaus suomalaisten huumeidenkäyttäjien arkeen ja toimintaan, jokunen helmiäinenkin tallentunut nauhalle. Päähenkilön kesäinen kuolema ulkomailla varmasti nostattaa hieman entisestäänkin tämän katsojalukuja, olihan kyseessä jo teatterikierroksella kautta aikojen kaikkien aikojen katsotuin suomalainen dokkari. Kyllä tämä läpi kannattaa katsella.
**½  Puppe 19.9.2010

Must-dokumentti katsoa, koska siitä on puhuttu niin paljon. Olihan se katsomisen arvoistta sekoilua ja voimaahan siihen tulee nimenomaan siitä, että kaikki tapahtuu oikeasti. Tässä muuten käy yhdelle kaverille juuri niin kuin Tipovin kanssa aina pelätään nojatessa parevekkeen kaiteeseen – sitä vahingossa hyppää kolmannesta kerroksesta tyhjyyteen.
Tane 23.9.2010

Tuli tämä Reindeerspotting myöskin silmäiltyä. Kyl se kattomisen arvonen pläjäys oli, vaikka aika yhden asian ympärillä pyöriikin. Mutta niinhän se huumeriippuvaisella tietysti onkin.  Ei olla tosiaankaan turhaan pelätty tuota parvekkeelta hyppäämistä. Se on ihmisellä ilmeisesti jotenki luontainen reaktio, jota sivistyneen mielen pitää pyrkiä hillitsemään.
Tipov 4.10.2010

Leave a Comment