Poster for the movie "Requiem for a Dream"

Requiem for a Dream

Director
Darren Aronofsky
Runtime
1 h 42 min
Release Date
27 October 2000
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Aivan mahtava elokuva. Tunnelma on upea ja musiikki ja erikoinen uudentyyppinen visuaalisuus tukevat kokonaisuutta. En muistanutkaan, että tässä oli paljolti hyvin vintagemainen värimaailma, mutta se sopi hienosti elokuvaan. Ei pahaa sanottavaa, täydellinen klassikko!
*****  Puppe 5.4.2013

4 thoughts on “Requiem for a Dream”

 1. Masentava kuin mikä, mutta älyttömän hyvä elokuva. Todella pisti miettimään erilaisia riippuvuuksia. Seuraavana päivänäkin tuli leffa mieleen, mikä on todella hyvän elokuvan merkki.

  4,5

  Reply
 2. Piti tsekata uudelleen kun kaikki muut jäsenet tuntuu pitävän niin mahdottoman hyvänä.

  Hyviä rooleja, erityisesti Ellen Burstyn. Monet kohtauksetkin ihan iskeviä yhdistetynä hyvin niihin sopivaan musiikkiin. Mutta mutta… Yleisfiilis leffassa on kerta kaikkiaan ällöttävä. En vain jotenkin voi sietää tämäntyyppisiä. En tarkoita sitä, että elokuva olisi masentava, mitä se kyllä on, koska masentavatkin tuotokset voi olla mestarillisia. Tarkoitan leffan välittämää saarnaavaa asennetta joka ainakin mulle välittyy vahvana. Siis camoon! Kiivetkää nyt vielä kirkon saarnatuoliin ja huutakaa “Drugs are bad!!!”. Tästä syystä ei voi kolmosta enempää edelleenkään tarjota.

  ***

  Reply
 3. Aronofsky tykittää kamerapuolella kaikki mahdolliset kikat käyttöön, on nopeutuksia, mikrokuvia, tihennettyjä leikkausjaksoja, pov-kameraa ja ties mitä. Vaatii kovaa silmää, että saa tällaisen teknisen keitoksen toimimaan ja sen Darren tosiaankin tekee. Erittäin vaikuttava elokuva sekä sisällön että tekniikan osalta.
  Spinin kritiikkiin en voi yhtyä, sillä itse koen että sisällön ydin on nimenomaan unelmien luhistumisessa (kuten leffan nimikin viittaa). Kyllähän huumemaailmasta aika karuja tarinoita löytyy, joten mitään liioittelua en tässä havaitse. Toisaalta onhan se selvä, ettei tämä päihteiden käyttöön kannustava elokuva ole. Äidin tarina kritisoi mielestäni enemmän kuitenkin jenkkiläistä lääkäritoimintaa ja potilaiden hoitoa. Ellen Burstynin rooli on uskomattoman intensiivinen ja mielestäni kyseessä on jopa koko elokuvahistorian parhaiten näytelty naisrooli tähän mennessä. 5

  Reply
 4. Pitkästä aikaa tuli Sielumessu taas katsottua. Loistava elokuva, jonka lopusta varsinkin pidän aivan erityisen paljon. Voi Aronofsky, palaatko koskaan enää takaisin valoon (vai pitäisikö sanoa pimeyteen)…
  *****

  Reply

Leave a Comment