Room

Director
Lenny Abrahamson
Runtime
1 h 57 min
Release Date
16 October 2015
Languages
English
Country
 Canada Ireland
Genres
Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Äiti ja poika asustaa pikku kämpässä eli huoneessa ja elo siellä ei ole kovin hohdokasta. Ihan positiivinen yllätys tämä kuva.
***  Orno 5.4.2016

4 thoughts on “Room”

 1. Nuori nainen on neljän toisiaan lähellä olevan seinän sisällä lukittuna poikansa kanssa. Ruokahuolto pelaa miten kuten, mutta muuten ei ole juuri juhlaan aihetta. Tarinassa on syvyyttä ja henkilöhahmoissa herkkyyttä. Ohjaus, näyttelijäntyö ja käsikirjoitus ovat kaikki erittäin kohdillaan ja elokuva pitää todella hyvin otteessaan. Riistoa, menetystä, katkeruutta, rakkautta ja monia muita tunteita käsitellään tässä elokuvassa realistiseen sävyyn ja mikäli on yhtään taipuvainen herkkyyteen, suosittelen nessupakettia tämän leffan kaveriksi.
  ****

  Reply
 2. Vahva leffa ehdottomasti. Ohjaaja Lenny Abrahamson on saanut lapsinäyttelijänkin tasaisen hyvään vetoon, mikä on aina vaikeaa. Tarinan rakenne on jakautunut selkeästi kahteen osaan, mikä on myös vaikea yhdistelmä, mutta tällä kertaa se toimii. Haalea valaistus oli seikka, josta en pahemmin pitänyt. Henkilöhahmoissa on realistisia särmiä ja fiilinki on ylipäätään kohdillaan. 3½

  Reply
 3. Joo kyllä tämä leffa kannattaa katsoa. Tarina on hyvä, ja paikat ja tunnelmat on saatu valkokankaalle hyvin todentuntuisesti. Näyttelijöistä Brie Larson ja nuori Jacob Tremblay ovat molemmat kuin luotuja rooleihinsa. Kestää toisen katselukerran aivan varmasti, ja silloin voi syvällisemminkin jäädä miettimään leffan teemoja.

  4

  Reply
 4. Hyvä leffa, joka oli silti ehkä kuitenkin lievä pettymys, kun oli lukenut niin paljon huippuarvosteluja. Ehkä vika oli siinä, että meikältä jäi Pupen suosittelemat nessut kokolailla käyttämättä.
  ***½

  Reply

Leave a Comment