Samurai Rauni Reposaarelainen

Director
Mika Rättö
Runtime
1 h 20 min
Release Date
21 September 2016
Languages
suomi
Country
 Finland
Genres
Adventure

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Porilaisen teatteriryhmän, etunenässä monitoimimiehen Mika Rätön haave on toteutettu ja heidän 50 000 euron budjetilla tekemänsä indie-elokuva on nähnyt päivänvalon yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomea ja paikka Rakkautta ja Anarkiaa -festareillakin napsahti plakkariin. Hieno suoritus!

Rauni yritetään murhata ja hän päättää saada henkilön tämän takana tilille teoistaan. Näin alkaa viinanhuuruinen jahti surrealistisessa maailmassa erikoisten henkilöhahmojen maailmassa. Pääosassa ja ohjaajan puikoissa häärivän Rätön roolisuoritus sopii hyvin elokuvan maailmaan ja tunnelmaan. Äänisuunnittelu ja musiikit ovat elokuvan parasta antia. Lopussa kuullaan hatunnosto legendaariselle Ennio Morriconelle ja tämän Huuliharppukostajaan säveltämälle musiikille.

Elokuva on välillä hieman sekava ja sen juonikulku ei tunnu ihan aukottomalta. Toteutuksessa on onnistuttu mielestäni varsin hyvin muutamia järkyttävän kovalla olleita dialogeja lukuun ottamatta. Itse elokuva ei meikäläiseen kyllä juuri iskenyt, mutta mielenkiintoinen kokemus se oli.
**  Puppe 24.10.2016

1 thought on “Samurai Rauni Reposaarelainen”

  1. Kyl tää amatöörimäiselle kohkaukselle maistui. Lähinnä joku köyhän miehen Jari Halonen tästä intohimoisesta, mutta sekavasta samuraisopasta tuli mieleen. Rätön ja Sami Sänpäkkilän (joka oli toinen päätekijä tässä) haastattelujen perusteella miehet eivät leffan teosta juuri mitään tienneet kun tähän projektiin ryhtyivät ja se myös näkyy lopputuloksessa. Ihan rennon oloisia kavereita, joten sikäli ihan kiva että saivat tämän teatterilevitykseen. Aika matalalla oli kyl rima tällä kertaa. 1

    Reply

Leave a Comment